• Vliegende Hollander by night

Op de koffie bij… KerkHotel Biervliet

Take me to church! En niet zomaar een kerk, maar het KerkHotel in Biervliet! Hier is de afgelopen maanden met bloed zweet en tranen gewerkt aan een prachtig nieuw hotel. Eigenaressen Marian en Suzanne hebben een plek gecreëerd waar je volledig tot rust kan komen. Wij spraken de eigenaressen over hun bijzondere onderneming:

Volg je hart!

“Het was voor ons wel een sprong in het diepe. Ik (Marian) heb 17 jaar een kinderdagverblijf gehad en Suzanne had een kantoorbaan. Totaal anders dus! Suzanne heeft vroeger wel in een hotel gewerkt en heeft wel wat ervaring , maar dat is al lang geleden. Nu zijn de regels, wetten en normen wel wat anders. Bovendien staan we nu aan de andere kant van het spectrum. Eigenlijk hadden we allebei de droom om onze eigen B&B te beginnen. Toen we hoorden dat de kerk te koop kwam te staan, bracht ons dat op een idee. Toen we eenmaal zagen wat voor ruimte de kerk bood, wisten we dat we het niet konden laten bij een B&B en dat een hotel beter geschikt zou zijn. Dus zodoende begon de verbouwing!”

Het KerkHotel

“Het hotel was vroeger natuurlijk een kerk. We hebben het grotendeels moeten verbouwen. Boven zitten er bogen waar we een verdieping aangelegd hebben. Het was voor ons belangrijk dat we die elementen van de kerk erin hielden. De namen van de heren hangen aan de linkerkant en de namen van de dames hangen aan de rechterkant. Net als vroeger in de kerk. Elke deur heeft een thema; de kamer het dichtste bij de het altaar heet de altaar-kamer. Zo heeft elke kamer een unieke insteek. Elke kamer is inhoudelijk wel hetzelfde, maar uniek op zijn eigen manier. Daarnaast is het vier kilometer verwijdert van het strand, wat de locatie echt uniek maakt. 

We hebben heel lang nagedacht over de juiste naam voor ons hotel, maar we kwamen er niet zo goed uit. Toen gaf iemand ons de suggestie: ‘Waarom houd je het niet gewoon simpel en maak je er KerkHotel Biervliet van?’ Dit was het! Het is simpel, kort en krachtig”

Schot in de roos

“We vinden het ook heel belangrijk dat alles persoonlijk is en dat we gezellig een praatje kunnen maken met de gasten. Vriendelijkheid staat bij ons voorop. Wij zijn elke dag tot 22 uur aanwezig, dit zijn natuurlijk lange dagen in het begin, maar we hebben het ervoor over. We zijn nu open sinds 1 juli; de eerste twee weken waren vrij rustig. Het was voor ons wel even fijn om zo een routine te vinden. Vanaf de derde week waren we ook te vinden op Booking.com. Toen ging het ineens heel snel en zaten we volledig volgeboekt. Toeristen uit eigen land, Limburg, maar ook Frankrijk en Duitsland. Naast Booking.com zijn we ook te vinden op Instagram en Facebook. Zo trekken we ook veel gasten aan.

De eerste reacties zijn tot nu toe al heel positief geweest, we hebben zelfs al twee keer een 10 gekregen als recensie op Booking.com. Hier zijn we heel trots op! We zijn nu een tijdje bezig en alles loopt eigenlijk prima.

In de toekomst willen we ons misschien open zetten voor wat grotere evenementen. We hebben al contacten met restaurants in de buurt. Zelf bieden we ontbijt aan, daarom is het goed om ook met lokale restaurants samen te werken. 

We zijn deze weken in ieder geval druk aan het werk, we hebben al veel lieve, leuke en gezellige toeristen over de vloer gehad en wij hebben het heel erg naar ons zin!”