• Vliegende Hollander by night

Op zoek naar een mooie locatie voor een evenement? Denk eens aan de Grote Kerk!

Sinds 1598 staat er een kerk in de Noordstraat in Terneuzen. De Grote Kerk die er op dit moment staat is al de derde kerk op deze locatie en staat er sinds 1885. Inmiddels wordt de kerk al meer dan 20 jaar niet meer gebruikt voor officiële kerkdiensten maar als feestzaal en vergaderaccommodatie.

Technisch beheerder Jan-Kees van Liere: “Een evenement organiseren in een kerk in hartje Terneuzen, hoe bijzonder is dat! De kerk heeft een rijke geschiedenis en vertelt een verhaal. De entourage is prachtig vanwege de ruimte en de glas-in-lood ramen die voor een mooie lichtinval zorgen. Bovenin staat een groot orgel, waar ook regelmatig op wordt gespeeld.”

Afbeelding Grote Kerk
Grote Kerk Terneuzen

De Grote Kerk biedt ruimte voor maximaal 400 personen en wordt verhuurd voor onder meer bruiloften, exposities, vergaderingen, lezingen, klassieke concerten en informatieavonden. “Je kunt de ruimte aankleden in de stijl die je zelf wilt, passend bij het event of thema. Qua opstelling van de ruimte is er van alles mogelijk, groot genoeg! We hebben zelfs een fair in de kerk georganiseerd, met kraampjes en al.” In de Grote Kerk is een keuken aanwezig. “Wij verzorgen de hapjes en drankjes en indien gewenst de volledige catering. In overleg stellen we een menu samen.”

Uniek orgel
Het hele jaar door vinden orgelconcerten plaats in de kerk. “Het orgel dateert van 1929 en is van 2014 tot en met 2019 hersteld. In die eerste fase zijn de klank en het karakter van het orgel hersteld. In fase twee wordt het orgel technisch hersteld. Het orgel klinkt nu het als (n)ooit tevoren.”

Help de Grote Kerk de winter door
De Grote Kerk wordt onderhouden door Stichting Behoud Grote Kerk Terneuzen. De stichting wil de kerk zoveel mogelijk in de huidige vorm intact houden. Deze winter gaan zij een moeilijke financiële periode tegemoet. Stichting Behoud Grote Kerk Terneuzen is daarom een actie gestart om de Grote Kerk de winter door te helpen. Je kunt dit beeldbepalende gebouw in de binnenstad van Terneuzen een warm hart toedragen via: https://www.doneeractie.nl/help-de-grote-kerk-de-winter-door/-68456. Of ben je op zoek naar een locatie voor jouw event? Denk dan ook eens aan de Grote Kerk.

Lees meer over de Grote Kerk:

Grote Kerk
Noordstraat 62, Terneuzen
T: 06-49173524
E: grotekerkterneuzen.verhuur@gmail.com
De Grote Kerk is open voor bezichtiging tijdens de openingsuren van Galerie Kleur Uw Interieur.