• Vliegende Hollander by night

Openingsweekend KickOff Indoor moet spetterend feest worden

Yavuz Usul (links) en Nariman Huseynov (rechts)

Hun geduld is redelijk op de proef gesteld, maar komend weekend is het grote moment dan eindelijk daar. Nu de vergunning sinds kort officieel binnen is, kan KickOff Indoor zaterdag 13 en zondag 14 mei de officiële opening vieren, in de voormalige Philipshal aan de Haarmanweg in Terneuzen. “We gaan er een mooi feestje van maken”, zegt Yavuz Usul.

Eigenlijk wilden Usul en zijn compagnon Nariman Huseynov de deuren in februari van dit jaar al echt opengooien, maar de ondernemers moesten wachten op de vergunning. Het was niet de eerste hobbel die ze onderweg tegenkwamen. In april 2022 wisten Yavuz en Huseynov het zeker: in de oude Philipshallen wilden ze hun droom waar gaan maken. Nu, iets meer dan een jaar later, liggen er vier mooie indoorveldjes met kunstgras en twee fonkelnieuwe padelbanen. “We zijn blij dat we nu écht van start kunnen.”

De hal is helemaal aangekleed, met netten rond de voetbalvelden en muren die afwisselend beschilderd zijn met vlaggen van verschillende landen en de beeltenissen van (voormalige) topvoetballers. Diego Maradona en Johan Cruijff ontbreken uiteraard niet, de hoofden van Zinedine Zidane, Didier Drogba, Andrea Pirlo en Edgar Davids staan naast elkaar boven één van de doeltjes. Op de voetbalvelden kan 5 tegen 5 of 6 tegen 6 gespeeld worden, langs de rand staan al meerdere reclameborden van sponsors. De velden of banen kunnen gereserveerd worden via de website en/of app van Meet and Play.

De indoor voetbalvelden en padelbanen, gereed voor gebruik.

Bij Kickoff Indoor is overigens ruimte voor meer dan alleen voetbal en padel. Zo is er een mooie gameroom gemaakt, waarin met een beamer en een geluidsinstallatie een bijzondere sfeer kan worden gecreëerd. Er moet ook nog een tribune komen. “We hebben al gemerkt dat veel jongeren het leuk vinden om hier bijvoorbeeld Fifa te spelen”, zegt Yavuz. “Vooral ’s avonds, als het donker is, is het tof. Dan laten we de lichten uit en hangt er in deze gameroom een mooie sfeer.”

De afgelopen maanden zijn niet makkelijk geweest, vertelt hij. Maar Yavuz en Nariman zijn doorzetters, die van hun nieuwe onderneming een succes willen maken. De afgelopen maanden is er al flink gevoetbald en gepadeld, vooral om de velden en banen in te spelen. Toen de netten nog niet overal rond de velden hingen, moest een paar keer een ruit worden vervangen. Yavuz begint te lachen. “Ik moet bekennen dat ik er zelf ook één kapot heb geschoten…”

Hij geeft een kleine rondleiding, laat naast de gameroom ook onder meer de bar en de padelshop met veel spullen van sport- en lifestylemerk Osaka zien en wijst naar de schop- en boksbal. “Daar is de jeugd ook graag op bezig”, zegt hij. “Ze hoeven zich hier niet te vervelen.” Wie nog geen kijkje heeft genomen bij KickOff Indoor, kan dat komend weekend dus doen. De feestelijke opening vindt zowel zaterdag als zondag plaats tussen 12.00 uur ’s middags en 20.00 uur ’s avonds. Iedereen is welkom om de velden – gratis – te reserveren en te komen testen.

Yavuz: “Zondag organiseren we ook padellessen, zodat mensen kennis kunnen maken met die sport. Daarnaast hebben we dit weekend een DJ en er zijn natuurlijk hapjes en drankjes.” Die officiële opening, het zal wel even voor een gevoel van opluchting zorgen. “Het idee voor zo’n sportcentrum met voetbalveldjes, daar liep ik al een paar jaar mee”, vertelt Yavuz. Zijn compagnon Nariman vult aan: “Nadat we deze locatie hadden gevonden, zijn we in gesprek gegaan met de eigenaren. Het was niet altijd makkelijk, maar we hebben doorgezet. Het heeft veel moeite gekost. In september hebben we de sleutel gekregen en zijn we écht aan de slag gegaan.” En nu, zo’n acht maanden later, kunnen de deuren eindelijk dagelijks geopend worden voor sportliefhebbers uit de regio en ver daarbuiten.

Mr. F.J. Haarmanweg 25 (ingang 4), Terneuzen
0115-745 860
info@kickoffindoor.nl