Orgelconcerten

Nieuwe concertserie Grote Kerk Terneuzen

In 2019 zag het er donker uit voor de orgelconcerten in de Grote Kerk in Terneuzen. Doordat het financiële plaatje niet sluitend te krijgen was, was het eindresultaat: Stoppen.

Een nieuwe enthousiaste commissie heeft echter zijn schouders eronder gezet en mede daardoor bleek ook de gemeente Terneuzen een bijdrage te willen leveren aan de orgelconcerten. Hierdoor kunnen de orgelconcerten hun 2e lustrum vieren in de 10e serie.

In deze serie zullen de organisten het Valckx-orgel met zijn nieuwe registers in al zijn klankkleuren aan het publiek voorstellen. Ook het nieuwe Pels-orgel zal te horen zijn.

Zoals het nu een traditie wordt, als 2e kerst op een zaterdag valt, is er in 2020 ook op een 2e kerst weer een sfeervol kerstconcert gepland waarin het Breukhoven trio zal optreden.

Aanvang van de concerten is 19.30 uur. Entree 8 euro en tot 14 jaar gratis.

Vanaf 2020 is het mogelijk om een passe-partout kaart te kopen voor het hele jaar voor € 50 per persoon.

Mensen die hier interesse in hebben kunnen via de website hun gegevens doorgeven, hun kaart ligt dan bij het 1e concert gereed.

Dan nog iets over het openingsconcert: dit is niet op 15 februari zoals eerder werd gecommuniceerd, maar dit is op 1 februari. De kerk zal dan verwarmd zijn. Na afloop van de concerten kan er onder genot van een gratis kopje koffie worden nagepraat.

Het programma voor 2020 ziet er als volgt uit:

1 februari        Minne Veldman

21 maart         André van Vliet

25 april           Leendert Verduijn

4 juli               Peter Eilander

26 september  Martin Mans

7 november     Jan Peter Teeuw

26 december   Arjan, Matthijs en Nelline Breukhoven

Voor meer info, kijk ook eens op: www.orgelconcert.grotekerkterneuzen.nl