• Vliegende Hollander by night

Parels… Het Bruggetje bij de Oostkolk

Parels… Je vindt ze overal. In de gemeente zijn heel veel mooie Parels te vinden met een rijke geschiedenis. Zo ook het bruggetje bij de Oostkolk. Dit prachtige bruggetje stond vroeger op een andere plek! Benieuwd naar het verhaal? Wij vertellen het!

Wat je misschien nog niet wist is dat het bruggetje niet altijd in Terneuzen heeft gestaan. Het bruggetje stond oorspronkelijk in bij de Yara in Sluiskil, op de Kademuur. In de jaren 70 besloten ze om de kademuur te verlengen. Dat betekende dat er geen plek meer was voor dit mooie bruggetje. Daarom besloten ze om het bruggetje te verplaatsen naar de Oostkolk in Terneuzen.

Sindsdien staat het bruggetje dus bij de Oostkolk. In 2013 is de brug een tijdje dicht geweest. Ze zijn toen druk bezig geweest om het op te knappen. Zo is het brugdek en de onderbouw van de brug helemaal opnieuw gemonteerd. Daarnaast heeft de brug ook een nieuw lakje verf gekregen.

Tegenwoordig staat de brug nog steeds te stralen in Terneuzen en is het voor veel fotografen een mooie Parel om te fotograferen!