• Vliegende Hollander by night

Proost! Op nieuw café ‘Pub Victory’

Mocht je het nog niet gezien of gehoord hebben, in de Brouwerijstraat is vorige maand Pub Victory geopend. Een trotse Adrie Kasteleijn heeft een jaar lang hard gewerkt, en kon op 12 september eindelijk de deur van zijn eigen café openen.

“Mijn vader en moeder hadden heel vroeger een café, dus ik ben als het ware een beetje opgegroeid in de kroeg. Het leek me daarom altijd een geweldig idee om er zelf éen te beginnen, ook met het oog op de toekomst. Ik werk al jaren als metselaar, en hoop straks de bouwplaats in te kunnen ruilen voor Pub Victory. Het pand van het café had ik al jaren op het oog. Ik stapte twee jaar geleden bij de boekwinkel van meneer van Aken naar binnen, trok mijn stoute schoenen aan en vroeg hem of hij het pand wilde verkopen. Zijn antwoord was twee keer ‘kom over een half jaar maar terug’. Uiteindelijk heb ik het pand gelukkig kunnen overnemen. De locatie is gewoon erg mooi.. je kijkt gedeeltelijk uit op de markt en het is een enorm gezellig straatje.

De naam ‘Victory’ heb ik gekozen, omdat ik al jaren lang naar Normandië ga en op 6 juni daar de invasiestranden bezoek. Ik vind dat mensen moeten weten en onthouden waar hun vrijheid vandaan komt. Bij Pub Victory vieren we de vrijheid en de overwinning. Er komen binnenkort nog een aantal mooie foto’s van de bevrijding op de muur te hangen en helmen uit de oorlog. Verder is het gewoon een gezellig Belgs/Frans cafeetje, waar ik het gewoon ontzettend gezellig wil maken en de mensen met een glimlach weer naar buiten gaan. Het is een plek waar jong en oud kunnen genieten van gezelligheid, elkaar en goede muziek.. ouderwetse gezelligheid!”

Adres: Brouwerijstraat 2, Terneuzen
Openingstijden: vr 19:00-2:00 uur, za 14:00-2:00 uur en zo 14:00-24:00.
Vanwege de geldende coronamaatregelen moet Adrie de deur om 21:00 uur dichtdoen en om 22:00 uur het café sluiten.