• Vliegende Hollander by night

Renata – Toerist in eigen regio

Een rondje Schapenbout, ploeteren door de Braakmanbossen, zeehonden spotten op de Schelde of de Spaanse linie rondom Axel fietsend ontdekken.. De Kroatische Renata is een echte toerist in eigen regio! Ze woont hier inmiddels al 18 jaar en ontdekt al jaren samen met haar camera de prachtige omgeving.

“Toen ik in Nederland kwam wonen, heb ik vanaf het begin de regio op eigen houtje ontdekt. Dit deed ik in Kroatië ook. Alles is nieuw en je wilt dan alles weten. Door corona ben ik vooral onze eigen regio gaan ontdekken. Overdag ben ik dan op pad, en ’s avonds kruip ik lekker in mijn eigen bed.

Het is super leuk om nieuwe plekken te ontdekken. De plekken en routes kom ik tegen door veel te lezen of online. Alles wat ik nog wil zien, schrijf ik op een lijstje. Vaak kom ik ook plekken onderweg tegen en zet ik die gauw op het lijstje voor een volgende keer. Vaak zoek je éen ding en kom je drie nieuwe dingen tegen. Ik werk bij Scalda als contractbeheerder en zit daar ook in de Rococo PV, daarvoor organiseer ik vaak uitstapjes en kom ik weer op nieuwe ideeën. Zo blijft mijn lijstje zich vullen!

Voor corona ging ik vaak ver weg, maar in feite heb je hier eigenlijk alles. De natuur is prachtig en ik vind het zo leuk om de diversiteit aan dorpen te ontdekken. Sommigen zijn meer Vlaams en de anderen weer typisch Nederlands, een leuke mengeling dus. Mijn favoriete ommetje tot nu toe was die van Schapenbout naar Spui. Die was enorm onverwacht. We werden verrast door de grootte van het gebied en kwamen zoveel mooie dingen onderweg tegen. Ook hebben we onlangs met Alpaca’s in Koewacht gewandeld, echt heel leuk om te doen. Allebei aanraders!

Ik plaats de foto’s van mijn wandelingen vaak op Facebook, waardoor meerdere mensen mij vragen welke route ik precies gelopen heb. Dit vind ik zo leuk om te doen, dat ik in de toekomst ook wandelingen wil organiseren. Ik ben heel ondernemend en zoek graag dingen uit. Dit deel ik graag met anderen!”