• Vliegende Hollander by night

Rondvaarten

Terneuzen vanaf het water

Heb jij Terneuzen al eens vanaf het water bekeken? North Sea Port brengt je van maart tot en met november iedere zaterdag van Gent tot in Terneuzen of omgekeerd, van Terneuzen naar Gent. Het is een unieke beleving om de haven en onze omgeving vanaf het water mee te maken. De sluizen, het kanaal, de bruggen en fabrieken zijn toch anders vanaf het water. Een gids vertelt je alles over wat je onderweg tegenkomt en over het 32 kilometer lange kanaal waar je over vaart. Het is bijzonder om de wereld vanaf het water te beleven. Dit moet iedere Terneuzenaar toch eens gezien hebben! Een gezellig dagje er op uit! Voor de rondvaarten kun je je gratis inschrijven.

Wekelijkse rondvaarten:

Gent-Terneuzen om 13.30 uur vanaf Rigakaai Gent. Aankomst is omstreeks 16.00 uur in Terneuzen. Om 16.30 uur brengt de bus je weer naar de Rigakaai.

Terneuzen-Gent om 10.00 uur vanaf Beurtvaarkade Terneuzen. Aankomst is omstreeks 12.30 uur in Gent. Om 13.00 uur vertrekt de bus weer naar de Beurtvaarkade.

Het schip Denick II. Foto: North Sea Port

Havenrondvaart Portaal van Vlaanderen

Tijdens de havenrondvaart van Portaal van Vlaanderen bewonder je de grote zeeschepen die je rakelings voorbij varen. Hoe vaar je veilig vanaf de Westerschelde naar Gent? Welke bedrijven zijn er gevestigd in de Kanaalzone en welke bedrijven zorgen voor 20% van de Zeeuwse Werkgelegenheid? De kinderen kunnen zo langskomen en opstappen. Neem een kijkje in de stuurhut en kruip in de rol van de kapitein!

Tarieven en arrangementen vind je op de website van Portaal van Vlaanderen.

Rondvaart Portaal van Vlaanderen. Foto: Portaal van Vlaanderen

Foto evenementenoverzicht: Beeldbank RWS