• Vliegende Hollander by night

Rotary in actie voor Shelter Box

Na de aardbevingen in Turkije en Syrië op 6 februari jongstleden, hebben de vier Rotaryclubs in Zeeuws-Vlaanderen een spontane actie op touw gezet om hulp te bieden aan de slachtoffers van de aardbevingen. Met ‘Rotary in actie voor Shelter Box’ hebben de Rotaryclubs tot op heden een bedrag van maar liefst € 91.500 ingezameld.

De cheque wordt door de heer Jo Vandeputte, voorzitter van de Rotaryclub Terneuzen, uitgereikt aan mevrouw Mariette Nelemans van Shelter Box Nederland. Foto: Rotaryclub Terneuzen

Dit resultaat werd woensdagavond 8 maart tijdens een persconferentie in het Churchill Hotel Terneuzen bekendgemaakt. Speciale dank van de Rotaryclubs ging die avond uit naar alle inwoners van Zeeuws-Vlaanderen en betrokken (regionale) bedrijven voor hun hartverwarmende donaties en medewerking. De cheque is symbolisch door de heer Jo Vandeputte, voorzitter van de Rotaryclub Terneuzen, uitgereikt aan mevrouw Mariette Nelemans van Shelter Box Nederland. Met het tot nu toe ingezamelde bedrag kunnen 122 Shelter Boxen gedoneerd worden aan de slachtoffers in de getroffen gebieden. Een Shelter Box bevat een speciaal ontworpen gezinstent om de mensen te voorzien van een tijdelijk onderkomen, kooksets, waterbehandeling apparatuur, dekens, gereedschap, extra beschermingshoezen en speciale afdekmaterialen.

Inzamelingsactie in het centrum van Axel. Foto: Rotaryclub Terneuzen

De inzamelingsacties zijn op 18 februari opgestart door Rotaryclub Oostburg. Vervolgens zijn door Rotaryclubs Terneuzen, Hulst en Westdorpe-Zelzate diverse acties uitgezet. De lokale Rotaryclub Terneuzen was onder meer aanwezig in winkelcentrum Zuidpolder en Schuttershof in Terneuzen, het Dow Diamond Center en in het centrum van Axel om geld in te zamelen. Daarna zijn zij in nauwe samenwerking met Rotaryclub Hulst in het winkelcentrum van Hulst en op de markt in Hulst neergestreken. Door middel van een aanvullende e-mailcampagne is het regionale bedrijfsleven geïnformeerd over de acties. Afgelopen weekend zijn de inzamelingsacties beëindigd. Via de speciale QR-code komen momenteel nog steeds donaties binnen. Deze donaties worden eveneens doorgezet naar Shelter Box Nederland.