• Vliegende Hollander by night

Staycation: Adventure

Wat te doen tijdens een thuisvakantie als je die het liefst op een bounty-eiland onder de palmbomen doorbrengt? Dat is de vraag die veel mensen bezighoudt. Maar om een vakantie gevoel te creëren, hoef je helemaal niet ver te reizen! Dat kan ook gewoon lekker in eigen regio. Dus hoe maak je er thuis een echte vakantie van? We tippen je in DE ULTIEME TERNEUZENSE STAYCATION GIDS. Een blogreeks met een aantal leuke plekken en activiteiten, zodat jij dit jaar ook de perfecte vakantie in eigen regio kunt plannen.

Deze week: ADVENTURE
Wie zegt er dat je alleen kan suppen in de Malediven? Of enkel aan je adrenaline fix kan komen in de Ardennen? Ook voor de avonturiers is er in onze gemeente veel te beleven! En dat bewijzen deze activiteiten:

Watersport bij Marina Beach
Nederland bestaat voor zo’n 16% uit water, en laat Terneuzen nou net gunstig gelegen zijn aan het water. Dus maak hier gebruik van! Genoeg ruimte voor liefhebbers. Lekker ronddobberen op de waterplas, surfen, waterskiën, varen… Voor een echte adrenaline rush en waterpret ben je bij Marina Beach in Hoek aan het juiste adres.

Meer info: Klik HIER

Zeehonden spotten op de Carlot
Zeehonden kun je alleen in verre landen spotten? Absoluut niet! Dat kan gewoon in eigen regio. Boek een rondvaart op de Westerschelde met de historische reddingsboot de Carlot, pak je verrekijker in en spotten maar!

Meer info: Klik HIER

Suppen op de kreek
Even weg van alle drukte en genieten op het water. Suppen is dé ideale sport om even je gedachten te verzetten. Helaas hier geen witte stranden of idyllische bergen op de achtergrond, maar dat mag de pret niet drukken! Bij Supaholic in Terneuzen kun je terecht voor SUPlessen, SUPyoga, SUPtours en SUPverhuur. Kom tot rust in de Zeeuwse natuur!

Meer info: klik HIER

Zweven in de lucht
Ben jij een echte thrillseeker? Dan is leren vliegen in een zweefvliegtuig echt wat voor jou! Je vliegt zonder motoren op de kracht van de thermiek soms uren en kilometers ver. Het vliegveld van de Eerste Zeeuws-Vlaamse Aero Club (EZAC) ligt in het prachtige natuurgebied de Smitsschorre bij Axel.

Meer info: Klik HIER

Natuurspeelbos
Klimmen, klauteren, kliederen en bouwen doe je natuurlijk allemaal in het Natuurspeelbos Axel! Hier kunnen kinderen spelen in de natuur, diertjes bestuderen, met takken hutten en bruggetjes bouwen en nog veel meer! Bij de grote open ontmoetingsplek vind je een kabelbaan en een klimtoestel. Voor de avonturiers onder ons is er een geocache route aanwezig.

Meer info: klik HIER

Sneeuwpret!
Op zoek naar verkoeling? Duik dan de piste op bij Snowworld Terneuzen! De pistes bij deze indoor skibaan zijn voorzien van verse sneeuw. Na afloop kun je genieten in het gezellige restaurant onder aan de piste.

Meer info: Klik HIER

Kano huren
Een dagje gezellig dobberen op het water? Huur een kano bij Camping De Stropielekker in Zaamslag en duik meteen het water op. Vanaf de camping loopt een vaarwater richting een grote kreek. Een dagje waterpret in de Zeeuwse natuur, daar zeggen wij geen nee tegen!

Meer info: Klik HIER

Paintballen
Via K2AdventureStore Terneuzen kun je al paintballen vanaf 0 euro per persoon! Begeef je in een bosrijke omgeving met uitdagende obstakels op slechts 15 minuten afstand van de Westerscheldetunnel. De locatie krijg je pas na bevestiging toegestuurd. Let the adventure begin!

Meer info: klik HIER