• Vliegende Hollander by night

STAYCATION: KIDS

Wat te doen tijdens een thuisvakantie als je die het liefst op een bounty-eiland onder de palmbomen doorbrengt? Dat is de vraag die veel mensen bezighoudt. Maar om een vakantiegevoel te creëren, hoef je helemaal niet ver te reizen! Dat kan ook gewoon lekker in eigen regio. Dus hoe maak je er thuis een echte vakantie van? We tippen je wekelijks een aantal leuke plekken en activiteiten, zodat jij dit jaar ook de perfecte vakantie in eigen regio kunt plannen.

Deze week: KIDS
Voor de kinderen dit jaar wellicht geen camping in Italie of speelweek, maar gelukkig is er ook voor hen veel leuks in de regio te doen! We hebben een aantal leuke locaties en activiteiten op een rijtje gezet, zodat ze zich deze vakantie absoluut niet hoeven te vervelen!

Marina Beach
In de grote overdekte speel/sporthal van vakantiepark Marina Beach (Braakman) kun je met het hele gezin een potje midgetgolf spelen, biljarten en je vermaken bij de speelautomaten. Ben je je kinderen even uit het oog verloren? Grote kans dat ze dan lekker aan het springen zijn op de airtrampoline!
> Middenweg 1, Hoek

Kinderboerderij
Knuffelen met alpaca’s, herten, kippen, konijntjes, geitjes, pony’s, ezels en een lama?! Dat kan bij de Kinderboerderij in Terneuzen! Hier vermaak je je gegarandeerd met deze zachte vriendjes.
Openingstijden woensdag: 9:00-1200 uur en 13:00-16:45 uur.
> Evertsenlaan 88, Terneuzen

Family Axel
Eten, spelen, eten, spelen.. genieten! Bij Family Axel kun je een middagje goed vertoeven. Duik zelf het gezellige restaurant in of het grote terras op, en laat de kinderen lekker los in het speeltoestel. Sluit de dag af met een heerlijke hap en een drankje. Wij zeggen, top plan!
> Szydlowskiplein, Axel

 

CineCity Terneuzen
Een dagje minder stralend weer? Gelukkig kunnen we weer genieten van een uitje naar de bios! En zeg nou eerlijk, wat is een filmpje pakken zonder een grote bak popcorn? Dagelijks weer een leuk programma voor jong en oud. Wil je weten wat er precies draait? Bekijk het programma HIER.
> Nieuwstraat 41, Terneuzen

Bibliotheek
Tjoe tjoe, All aboard the book-train! Ben jij een echte boekenwurm? Dan vind je hier vast wat leuke boeken die je lekker kunt lezen in het zonnetje. Wekelijks kun je hier ook op woensdag om 15:00 uur terecht voor het voorleesuurtje.
> Oostkant 1, Terneuzen

Terneuzen beach
Ja ja, ook in Terneuzen kun je een dagje op ‘het strand’ vertoeven, namelijk bij Terneuzen Beach! Dit kleine maar gezellige strandje kun je vinden naast Brasserie Westbeer. Ook de kinderen hoeven zich er niet te vervelen terwijl papa en mama aan het bakken zijn, want zij kunnen spelen in de Strandspeeltuin bij Terneuzen Beach. Klimmen en klauteren over de maritieme toestellen en daarna een plons in het water nemen, heerlijk toch!

Speeltuinen
Buitenspelen, wie heeft daar nou geen geweldige jeugdherinnering aan? Gelukkig zijn er in onze gemeente genoeg mogelijkheden om een middagje lekker in de buitenlucht te razen. Dus bezoek vooral het Speelbos bij De Braakman, het Natuurspeelbos in Axel, speeltuin Ons Nootje in Othene en vergeet vooral speeltuin Oranje Kwartier in Terneuzen niet voor uren speelplezier. Deze speeltuin bestaat al meer dan 60 jaar en met ruim 50 speeltoestellen op 8.000 m2 is er volop speelgelegenheid!

Openluchtzwembaden
Er gaat niks boven een verfrissende duik nemen op een loeihete dag. Gelukkig hoef je daar niet per se voor naar de camping in Frankrijk, maar kun je gewoon in de buurt doen. Hou er wel rekening mee dat de zwembaden allemaal verschillende maatregelen en openingstijden hanteren.

Hieronder vind je alle informatie over de zwembaden in de Gemeente:
’t Plaatje (Axel) | Openluchtbad Sas van Gent | De Vliegende Vaart (Terneuzen) | Openluchtbad Koewacht

Musea
Een middagje regen of gewoon zin in een leuk uitstapje? In onze regio zitten genoeg leerzame en verrassende musea! Wat dacht je van middagje in de industriële geschiedenis duiken in het Industrie museum in Sas van Gent, of terug in de tijd in de schoolbankien van het Schooltijd Museum in Terneuzen? Een overzicht van alle musea in de regio hebben we eerder in deze blogreeks geplaatst. Deze kun je HIER vinden.