• Vliegende Hollander by night

Staycation: Outdoor

Wat te doen tijdens een thuisvakantie als je die het liefst op een bounty-eiland onder de palmbomen doorbrengt? Dat is de vraag die veel mensen bezighoudt. Maar om een vakantie gevoel te creëren, hoef je helemaal niet ver te reizen! Dat kan ook gewoon lekker in eigen regio. Dus hoe maak je er thuis een echte vakantie van? We tippen je in DE ULTIEME TERNEUZENSE STAYCATION GIDS. Een blogreeks met een aantal leuke plekken en activiteiten, zodat jij dit jaar ook de perfecte vakantie in eigen regio kunt plannen.

Deze week: OUTDOOR
Ook voor ontspannende buitenactiviteiten hoef je niet per se in de Oostenrijkse bergen te verblijven of een fietsvakantie naar Frankrijk te boeken. Wij hebben een aantal verschillende buiten(speel)-mogelijkheden en activiteiten in en rondom Terneuzen voor je op een rijtje gezet! Dus waar wacht je op? Hop, de frisse lucht in!

Terneuzen beach
Ja ja, ook in Terneuzen kun je een dagje op ‘het strand’ vertoeven, namelijk bij Terneuzen Beach! Dit kleine maar gezellige strandje kun je vinden naast Brasserie Westbeer. Ook de kinderen hoeven zich er niet te vervelen terwijl papa en mama aan het bakken zijn, want zij kunnen spelen in de Strandspeeltuin bij Terneuzen Beach. Klimmen en klauteren over de maritieme toestellen en daarna een plons in het water nemen, heerlijk toch! Je ziet er bovendien ook veel zeereuzen voorbijvaren.

Kinderboerderij Terneuzen
Kippen, konijnen, cavia’s, pony’s, schapen.. Je vindt deze leuke dieren allemaal op de kinderboerderij in Terneuzen. Je vindt hier ook andere dieren die je niet zou verwachten, zoals: alpaca’s, herten, geitjes, vogels, ezels en een lama. Al deze dieren hebben een eigen verhaal en leefgebied, reden genoeg om eens langs te gaan om ze te ontdekken!

Speeltuinen
Buitenspelen, wie heeft daar nou geen geweldige jeugdherinnering aan? Gelukkig zijn er in onze gemeente genoeg mogelijkheden om een middagje lekker in de buitenlucht te razen. Dus bezoek vooral het Speelbos bij De Braakman, het Natuurspeelbos in Axel, speeltuin Ons Nootje in Othene en vergeet vooral speeltuin Oranje Kwartier in Terneuzen niet!

Middagje golfen
Wil je ook wel eens een golfswing maken en misschien uiteindelijk een volwaardig golfer worden? Dat kan bij golfvereniging De Woeste Kop in Axel. Je hoeft nog geen lid te worden, maar je volgt zes groepslessen op alle oefenfaciliteiten en alle technieken komen aan bod. Lijkt jou dit wat? HIER kun je meer informatie vinden.

Openluchtzwembaden
Er gaat niks boven een verfrissende duik nemen op een loei hete dag. Gelukkig hoef je daar niet per se voor naar de camping in Frankrijk, maar kun je gewoon in de buurt doen. Hou er wel rekening mee dat de zwembaden allemaal verschillende maatregelen en openingstijden hanteren.

Hieronder vind je alle informatie over de zwembaden in de Gemeente:
’t Plaatje (Axel) |Openluchtbad Sas van Gent | De Vliegende Vaart (Terneuzen) | Openluchtbad Koewacht | Openluchtbad Zaamslag

Vissen
Je hebt ze vast vaker zien zitten aan het water, de vissers. Een heerlijk dagje ontspannen aan het water en wellicht heb je wel beet! Aangezien we omringd zijn door veel water, bevind jij je in de ideale omgeving voor vis-sessie. Wat dacht je van de Otheense kreek, de Molenkreek in Westdorpe of de Axelsche kreek? Alle visspots in onze gemeente kun je op deze pagina vinden.

The man catches a fishing-rod fish on a reservoir.

Speelkooien
Voetballen, basketballen, hockeyen, tikkertje.. in de speelkooien in onze gemeente bepaal jij zelf wat je wilt doen!

Locaties van de speelkooien: Simon Stevinhof (Terneuzen), Händellaan (Terneuzen), Jacobsschelp (Terneuzen), 1e Verbindingsstraat (Terneuzen), Beukenstraat (Terneuzen), Molenplein (Hoek) en Schippersinternaat (Terneuzen).

Skatefever
Trek je skeelers maar aan of pak je skateboard uit de kast. In Terneuzen en omliggende kernen kun je lekker skaten, skeeleren of met je BMX op de verschillende skatebaan! Op iedere skatebaan kun je weer unieke jumps uitvoeren, dus je zult er niet snel op uitgekeken zijn.

Locaties skatebanen gemeente Terneuzen: Sportpark Oude Vaart (Terneuzen), St. Elisabethlaan (Sluiskil), Berlaerstraat (Koewacht), Onder de Brug (Sas van Gent) en Oud-Oosteinde (Axel), Biervliet nabij het Poortbos

Ommetje doen
Een frisse neus halen kan soms zó goed doen. Waan je door de mooie landschappen in onze gemeente. Wandelen in eigen omgeving leuk en ontspannend, maar kan ook verrassend zijn. Op DEZE pagina kun je ommetjes in elke kern vinden!

Paardrijden
Je hoeft geen ervaren ruiter te zijn om een buitenrit op een paard te maken. Paardrijden is eigenlijk een sport maar ook ontspannen tegelijk en werkt voor veel mensen heilzaam voor de geest. Dus ben je toe aan een middag alle spanning in je lichaam los te laten? Bezoek dan Manage Magrette (Axel), HC Midden Zeeuws-Vlaanderen (Westdorpe), Stal Beatrixhoeve Bouthoorn (Axel) of RSV Axel.

Fietsen
Fietsen is natuurlijk de ultieme outdoor activiteit. Je hebt alle vrijheid om de omgeving te ontdekken en er zijn zoveel mooie routes die je door verrassende landschappen in onze regio leiden. Een aantal routes kun je HIER vinden. En wat dacht je van een pitstop bij een van de fietscafés in onze gemeente?

  • Pension Café The Chandelier (Terneuzen)
  • Brasserie de Westbeer (Terneuzen)
  • Gasterij de Thuishaven (Terneuzen)
  • Hampshire Hotel – Churchill (Terneuzen)
  • Eetcafé Stremijn & Watergeus (Sas van Gent)
  • Eetcafé – Hotel de Molenhoek (Hoek)
  • Hotel Café Restaurant Dallinga (Sluiskil)

Mountainbiken
De meeste gebieden zijn goed toegankelijk en voorzien van wandelpaden en soms fietspaden, ruiterpaden en enkele paden voor mountainbikes. De belangrijkste gebieden zijn de Braakman tussen Hoek en Biervliet, De margarethapolder en het Eiland van de Meier vlak bij de kern van Terneuzen en het smitsschorregebied bij Axel. Daar ligt ook de zogenaamde Staats-Spaanse Linies met restanten van verdedigingswerken uit de 80-jarige oorlog. Vlak bij Koewacht liggen de bospercelen aan de Nieuw Karnemelkstraat en de Plasschaerd. Vlak bij Sas van Gent en Westdorpe liggen onder meer de Autrichepolder, Passluis en het Natura 2000 gebied Canisvliet.

Potje panna
Speel je graag een potje voetbal? Dan kun je jezelf 24 uur per dag, 7 dagen per week vermaken in de pannakooi. Er zijn verschillende pannakooien gevestigd in onze gemeente waar je ieder moment van de dag een potje voetballen.

Locaties van de pannakooien: Hunzelaan (Terneuzen), Tamarindestraat (Terneuzen), Noteneeweg (Terneuzen), Martinus Eijkestraat (Terneuzen), Polderstraat (Zaamslag), Chrysantstraat (Terneuzen) en Waterlanden (Terneuzen), FC Axel (Axel)

Kanoën
Een dagje gezellig dobberen op het water? Huur een kano voor €10 per dag bij Camping De Stropielekker in Zaamslag en duik meteen het water op. Vanaf de camping loopt een vaarwater richting een grote kreek. Een dagje waterpret in de Zeeuwse natuur, daar zeggen wij geen nee tegen! Meer info: Klik HIER

Suppen
Even weg van alle drukte en genieten op het water. Suppen is dé ideale sport om even je gedachten te verzetten. Helaas hier geen witte stranden of idyllische bergen op de achtergrond, maar dat mag de pret niet drukken! Bij Supaholic in Terneuzen kun je terecht voor SUPlessen, SUPyoga, SUPtours en SUPverhuur. Kom tot rust in de Zeeuwse natuur! Meer info: klik HIER

Cross bos Axel
Hier vind je een parcous met hoge bergen en scherpe bochten.. Ideaal voor waaghalzen op de BMX! Deze goed verborgen plek ligt achter het natuur speelbos in Axel!

Geocachen in de gemeente.
Ken je geocaching al? Dit is een buitensport / spel waarbij gebruik wordt gemaakt van een gps-ontvanger of telefoon met deze functie om ergens ter wereld een zogenoemde cache te vinden. Een soort digitaal speurtocht met coördinaten! Je vind bijvoorbeeld een geocache route in het natuurspeelbos in Axel.