• Vliegende Hollander by night

Succesjaar van de Terneuzense Boys

Als je kampioen kan worden, dan moet je er gewoon voor gaan!

Bart van Fraeijenhove debuteerde op zijn zestiende in het eerste van Terneuzense Boys en vanaf zijn zeventiende is hij een vaste waarde binnen het elftal. Hij speelt in de aanval. 2018 – 2019 is een droomseizoen voor Terneuzense Boys. Alles komt samen en de titel in de tweede klasse is binnen handbereik… Een mooi moment dus om hem even te spreken over hoe het komt dat er nu zo’n ijzersterke ploeg staat en hoe sportief de stad Terneuzen eigenlijk is.

Goede generatie
“Mijn eerste jaar in het eerste elftal was ook gelijk het jaar dat we degradeerden uit de eerste klasse. Ja, dat begon gelijk leuk, haha. Er stond destijds een goed elftal met veel ervaren spelers van dertig of bijna dertig. Na de degradatie hebben ze bij Terneuzense Boys toen gezegd: ‘Er komt een hele goede generatie aan. We gaan ervoor om met onze eigen jongens weer in de eerste klasse te komen.’ En dat zou nu dus wel eens kunnen gebeuren. Ze staan bovenaan en hebben een erg goed doelsaldo.”

Hecht team
“Het is heel bijzonder wat de clubleiding toen heeft gedaan. Je ziet nogal eens dat ze allemaal spelers van buitenaf erbij halen. Bij ons zitten er nu twee spelers van buitenaf – en die horen er ook helemaal bij, trouwens, maar verder zitten de meesten hier al sinds de F’jes. Dat zorgt er ook voor dat we als team erg hecht zijn.

Het ging niet gelijk vanaf het eerste moment denderend. We hebben de laatste seizoenen moeten vechten voor lijfsbehoud. Dit is het eerste seizoen dat directe promotie mogelijk is. En dat maakt het nog bijzonderder. We hebben met zijn allen toch vastgehouden aan dat idee.”

Veel zelfvertrouwen
“We hebben veel zelfvertrouwen en we staan er positief in. Maar ja, dat is logisch, hè. Als het resultaat minder is, is dat ook moeilijker. Ik geniet van de sfeer die er nu is. Je merkt het ook aan de vrijwilligers – er heerst een gevoel van trots. En het is gewoon leuk om de andere spelers ook te zien genieten. Er is echt een gevoel van saamhorigheid.”

 

Alles lekker dichtbij
De sport is één van de redenen dat ik hier woon. Ik heb tijdens mijn studie ook even in Antwerpen gewoond. Daar is het echt overal druk. Ik houd van de rust en ruimte in Terneuzen. Ik heb eigenlijk altijd wel de intentie gehad om hier te blijven wonen.  Alles is hier lekker dichtbij. En ik heb hier alles: mijn familie, mijn vrienden en leuk werk. En voetbal schept dus ook een band. Ik heb het daardoor reuze naar mijn zin.”

Sportieve stad
“Ik breng ook veel tijd door op de voetbal. Dinsdag en donderdag trainen en zaterdag spelen. Verder komt daar ook het zaalvoetbal nog bij. In Terneuzen  zit je sowieso goed als je sportief bent ingesteld. Terneuzen is een sportieve stad – je kunt hier heel veel verschillende sporten beoefenen. We hebben een heel erg mooie sporthal voor indoorsporten en prachtige voetbalvelden. En volgens mij is het bij de hockey en tennis ook dik in orde qua faciliteiten. En je kunt fitnessen natuurlijk. Als ik nog één wens heb qua sportfaciliteiten, dan is het dat we meer trainingsfaciliteiten hebben voor de wintermaanden. We hebben nét iets te weinig kunstgrasvelden. Maar verder is het perfect.”

Doel
“Als we kampioen worden, dan wordt het één groot feest. En rondrijden op zo’n platte kar, natuurlijk. Zo vaak komt het tenslotte niet voor dat we kampioen worden. Ons doel is om mee te draaien in de top van de tweede klasse. Dat hebben we dit seizoen sowieso bereikt. Als we nou geen kampioen worden, dan blijft dat doel hetzelfde. En als we wel in de eerste klasse mogen uitkomen, dan is dat natuurlijk hartstikke leuk om mee te maken. We hebben heel veel jonge en talentvolle spelers. Voor hen is dat hartstikke goed om mee te maken. Als je kampioen kan worden, dan moet je er gewoon voor gaan!”