• Vliegende Hollander by night

De ultieme Terneuzense supermarkt safari

Doe eens gek en kook eens iets uit een onbekende keuken als avondeten! Er waren in Terneuzen al een aantal leuke buitenlandse supermarkten gevestigd, maar er zijn er recentelijke nog een aantal bijgekomen! Reden genoeg om eens te neuzen langs de schappen en je culinaire skills eens op de proef te stellen! We tippen je een aantal supermarkten in de buurt:

Polski Sklep Krowka 
De Poolse supermarkt Krowka zit al een tijdje in het ABC-Complex in Terneuzen gevestigd, en opende medio 2020 ook een vestiging in Sas van Gent. In de supermarkt kun je naast veel Poolse producten ook een slijterij en een grote vers afdeling vinden. Hier haal je de lekkerste (brood)snacks en koeken!
Adres: Arsenaalstraat 4A, Terneuzen – Zuidstraat 10, Sas van Gent

Tunesische Slager ‘Marhaba Market’
In het voormalige pand van Bakker Bart in het ABC-complex opende Mohammed in 2020 zijn traditionele Tunesische slagerij ‘Marhaba Market’. Naast halal vlees kun je er ook terecht voor zelfgemaakte Tunesische baklava en andere producten. Smullen geblazen!
Adres: Arsenaalstraat 4A, Terneuzen

Toko Faraj
Begin 2020 opende Ibrahim Faraj zijn tweede zaak in Terneuzen. Bij wereldwinkel ‘Toko Faraj’ vindt je producten en specerijen uit alle windstreken – van het Midden-Oosten tot Suriname en Indonesië. Je kunt je er ook terecht voor heerlijke warme gerechten uit de wereldkeuken zoals broodje falafel, tabouleh, fattoush en nog veel meer!
Adres: Axelsestraat 15, Terneuzen

Arabische supermarkt Zamzam
In het voormalige pand van carnavalswinkel het Feestbeest opende familie Alswidani begin 2020 Supermarkt ZamZam, een winkel vol heerlijke Arabische producten. Van Syrische koekjes tot halal vlees en van Arabische thee tot zelfgemaakte yoghurt en kaas.. Voor Turkse, Syrische en Marokkaanse specialiteiten ben je bij ZamZam aan het juiste adres!
Adres: Axelsestraat 176, Terneuzen

Filipijnse winkel ‘Shirlys ‘
In Koewacht is in september 2020 het winkeltje Shirlys vol Filipijnse en andere Aziatische lekkernijen geopend. Van verse groenten en kruiden tot typisch Filipijnse producten zoals bangus vis en Adobo. Je kunt hier terecht voor diverse producten die een standaard toko ook te bieden heeft. Mocht je niet kunnen vinden wat je zocht, laat het dan eigenaresse Shirly weten!
Adres: Nieuwstraat 33, Koewacht

Nazar Slagerij & Market
Deze winkel is een slagerij, supermarkt én eetgelegenheid in éen. Je kunt er terecht voor halal vlees, heerlijke afhaalmaaltijden en andere Arabische producten. Houdt hun Facebook pagina in de gaten, want ze plaatsen regelmatig verse dag-specials.
Adres: Guido Gezellestraat 72, Terneuzen