• Vliegende Hollander by night

Terneuzen BREED | Partners

Gemeente Terneuzen

Het doel van het magazine is om bezoekers aan de gemeente Terneuzen op een vlotte, toegankelijke manier te informeren over het toeristisch aanbod in alle kernen. We willen mensen inspireren om een bezoek te brengen aan de stad Terneuzen en/of de omgeving. Dat kunnen toeristen zijn, maar ook mensen die in Terneuzen wonen, werken of naar school gaan. We hebben bewust gekozen voor een papieren magazine: dat is overzichtelijk en je kunt het bewaren. Het is de bedoeling om elk jaar een geactualiseerde versie uit te geven. In deze eerste editie konden we de scheepsspottersplek op een van de pieren meenemen, die pas gerealiseerd is. Past perfect in het plaatje!

 

Floor Pieters, Pieters Media

Ik ben een regelrechte fan van Zeeuws-Vlaanderen, en dat stopt niet bij het westen.

Een opdracht om een aantrekkelijke brochure van de gemeente Terneuzen te maken sprak mij en ons bedrijf direct aan. Hoewel we al jaren veel toeristische uitgaven bedenken en realiseren, is het van 0 tot een compleet magazine maken van een gemeente als Terneuzen een behoorlijke uitdaging gebleken. De constructieve samenwerking was heel plezierig, dat heb ik al anders meegemaakt,

al was men ook kritisch. Dat maakt aan de andere kant een product ook weer beter.

De mooiste momenten voor mij waren toch die dagen dat er voor artikelen mooie verrassende foto’s binnenkwamen via We Transfer. Dan zie je ineens de “opmaak” van een verhaal echt voor je als er krachtig beeldmateriaal bij komt.

Favoriete plek? De schitterende route van Axel (is mijn geboorteplaats) naar Koewacht. En ik heb ook geen enkel probleem met de zilverkleurige fabrieken van Dow en Yara die je vaak in de verte ziet bij het Kanaal en de Braakman, terwijl je rondom de mooie akkers, bomen, veel groen en bermbloemen ziet. Ik verwacht dat het Magazine veel genoegen gaat geven.

Thérèse Vennix namens de gemeente, Sara Jansen als Citymarketeer Terneuzen en Ilse de Smit als stadsmanager, bedankt voor het vele werk dat jullie deden.

Angela Studio Klessebes

Tja, wat heeft me geïnspireerd…ik ben goed gebriefd door Floor Pieters (Pieters Media). Vaak weet ik dan meteen welke richting ik op moet en ga ik meestal vanzelf op in het bedenken van het concept. Het magazine moest toegankelijk zijn voor iedereen (niet enkel de toerist). Dus een open karakter krijgen.

Al met al zijn goede foto’s en typografie het meest bepalend voor het staan of vallen van een magazine met daarnaast een goede uitgebalanceerde lay-out. In mijn concept heb ik ook getracht om beeld en tekst ruimte te geven, (niet altijd makkelijk bij grote lappen tekst) goede leesbare lettertypes te gebruiken en warme kleuren. Mijn kijk op het blad is dat het verrassend en ontdekkend moest zijn, BREED voor iedere lezer en kijker. Hopelijk krijgt het magazine de aandacht die het verdient.

 

Caroline Houmes MA Plus

Schrijven over je eigen gemeente is ontzettend leuk om te doen. Althans dat vind ik. Uit de gesprekken die ik met mensen voer, haal ik inspiratie en energie.Voor mijn werk, maar zeker ook voor het leven naast mijn werk. Door te schrijven kijk ik met andere ogen naar de omgeving. Voor het artikel ‘Struinen langs groen en zilver’ ben ik op de fiets gesprongen. Ik keek mijn ogen uit en was me er opnieuw van bewust hoe

goed we hier grijs en groen combineren. En eerlijk is eerlijk, al zie je het dagelijks, die scheepvaart blijft fascineren. Voor mijn teksten heb ik veel mensen gesproken. Soms ‘oude bekenden’, maar ook veel nieuwe gezichten. Ik heb geprobeerd de vragen te stellen die de lezer ook zal hebben. De teksten zijn licht en luchtig. Het is geen studieboek, maar een magazine om te inspireren en te laten zien hoe aangenaam veelzijdig Terneuzen. Je leest de artikelen makkelijk door en steekt er stiekem een klein beetje op. Althans, ik wel. Ik hoop dat de lezers er net zoveel plezier aan beleven als ik beleefde aan het schrijven!

 

Sara Jansen Citymarketing Terneuzen

Een van de eerste opdrachten waar ik bij betrokken ben is dit magazine ‘Terneuzen BREED’. Het resultaat is een goed voorbeeld van hoe citymarketing ook verder kijkt dan de eigen stadsgrenzen. We hebben aandacht voor álle kernen van de gemeente. Op deze manier versterken we de bekendheid van de regio.

Niet alleen voor de bezoeker maar ook voor onze inwoners. Een van de grootste uitdagingen was de fotografie. Wat ben ik dan blij dat ik veel fotografen in mijn netwerk heb. Mijn dank gaat dan ook uit naar deze vakmannen, zonder hen hadden we niet zo’n mooi blad kunnen realiseren!

We hebben met ons team o.a. de redactie bepaald, Welke verhalen moeten er in? Maar ook welke verhalen bewaren we voor een volgende editie?

 

Het mooiste vind ik de illustratie in het midden van Rick van Drongelen. Ik ben visueel ingesteld en ik hou van zo’n creatieve weergave van alle plekjes. Natuurlijk spreekt de fotografie me ook aan, zo zie je echt al het moois van de omgeving. Het mooiste plekje in Terneuzen vind ik de scheepsspottersplek. Zó dicht bij de schepen staan is echt bijzonder.

Ik heb nu alweer nieuwe ideeën voor een volgende uitgave. Eerst maar even genieten van dit resultaat.