• Vliegende Hollander by night

TERNEUZENS TALENT: Anne Cappendijk

Een poedertje hier, een glittertje daar – Anne weet er wel raad mee! Deze Terneuzense make-up artist (MUA) kan toveren met make-up, en creëert hiermee de mooiste looks💄. Een meisjesdroom die uitgroeide tot haar beroep, dat is toch bijzonder! Wij spraken Anne over haar grootste passie;

“Als klein kind wilde ik altijd al geschminkt worden. Dat is ook mijn eerste herinnering aan make-up. Je kan alles worden wat je maar wilt; een pimpampoentje🐞, een prinses👑 of een kat🐱. Tijdens mijn opleiding fotografie in Rotterdam kwam ik weer in aanmerking met de wereld van MUA’s (make-up artists) Ik liep stage bij een fotograaf en kwam daar aan de praat met iemand die altijd de make-up verzorgde voor de shoots. Zij kwam toevallig ook uit Zeeland en had daar ook haar opleiding gedaan. Toen heb ik besloten ook deze opleiding te volgen, omdat ik toch graag make-up erbij wilde gaan doen.

Ik verhuisde terug naar Terneuzen en startte met mijn opleiding bij Mieke Petiet in Middelburg. Dit is een 1-jarige vakopleiding, waarbij je heel veel thuisopdrachten moet doen. Aan het einde van elk schooljaar maakt Annechien, de dochter van Mieke, een selectie van leerlingen die zij goed genoeg vind voor de Masterclass in Amsterdam, en daar werd ik voor uitgekozen🙌! Dat was een enorm leerzame periode.

Je kunt bij mij terecht voor allerlei make-up looks, wimper extensions en lash lifts. Ook verzorg ik vaak voor een fotograaf uit Goes en regionale modezaken make-up voor shoots of mode events🛍️. Daarnaast werk ik ook nog op freelance basis bij de M·A·C Cosmetics winkel in antwerpen, hier kun je ook een afspraak maken om door mij opgemaakt te worden.

Het leukste aan mijn werk vind ik de fotoshoots, omdat mijn werk dan echt wordt vastgelegd. Ik vind het zelf ook leuk om make-up van mijn klantjes te fotograferen📸. De opdracht die mij het meeste is bijgebleven is mijn eindopdracht van mijn opleiding bij Mieke Petiet. Ik heb toen een soort Coca-Cola girl gecreëerd met rode glossy lippen en mooie oogschaduw.

Make-up betekent veel voor mij. Met make-up voel ik mezelf een stukje meer mezelf, je straalt een bepaald iets uit met make-up. Ik gebruik het niet uit onzekerheid, maar ik gebruik het om mijn creativiteit kwijt te kunnen en om mezelf te uiten. Make-up is meer dan een lippenstift, make-up is kracht, zelfexpressie en identiteit💫. Subtiele touches kunnen iemand al helemaal veranderen, en dan zie ik ze stralen. Daar word ik echt blij van. Iedereen is mooi van zichzelf, maar door nét ff dat beetje extra, kan iemand zich een hele dag zelfverzekerd voelen.” ➡️Meer van het betoverende werk van Anne bekijken? Volg haar dan op instagram @annecappmua