• Vliegende Hollander by night

TERNEUZENS TALENT: Edith Stap

Fotografe Edith heeft een hele bijzonder doelgroep, namelijk baby’s👶! 8 jaar geleden richtte zij Newlife Fotografie, wat nu een regelrecht succes is.

“Ik heb altijd al een grote passie voor fotograferen gehad. Vroeger altijd analoog. Het was altijd spannend om de rolletjes weg te brengen om ze te laten ontwikkelen, omdat je niet wist hoe het uiteindelijke resultaat eruit kwam te zien. Toen heb ik een spiegelreflex camera gekocht📸.

Jaren geleden heb ik ooit mijn foto’s van een Newborn fotoshoot gedeeld op Hyves. Omdat daar zo ontzettend enthousiast op werd gereageerd en ik veel aanvragen kreeg, heb ik toen besloten om mij te gaan richten op babyfotografie. Dit was een goede zet, want er bleek enorm veel vraag naar. Ik vroeg een KVK nummer aan en volgde een Newborn-workshop van een Ierse fotograaf die mij alle kneepjes van het vak leerde, en zo ontstond Newlife Fotografie.

Naast Newborn shoots doe ik ook zwangerschapsshoots en cake smashes🎂. Als ik een Newborn shoot heb, trek ik hier een hele dag voor uit. Je weet namelijk nooit of een baby meewerkt, dus ik wil de tijd kunnen nemen. De fotoshoots vinden plaats in mijn eigen daglichtstudio thuis. Ik werk uitsluitend met daglicht. In de winter komt het een enkele keer voor dat ik een daglichtlamp gebruik. Het geeft een natuurlijker effect aan de foto’s en het is fijner voor de baby’s.

De meest bijzondere shoots zijn toch de shoots wanneer mensen graag een dierbare in de foto verwerkt willen hebben. Een overleden kindje, opa, oma of echtgenoot. Ik had ooit een Newborn shoot van een baby waarvan de vader voor de geboorte was overleden. Een collega van mij heeft toen de vader in de foto gephotoshopt, het was een prachtig resultaat✨. Deze foto hangt nu mooi aan de muur bij deze klant. Dit zijn erg intensieve shoots, maar enorm dankbaar.”

Wij krijgen geen genoeg van deze lieve foto’s! Jij ook niet? Bekijk dan snel haar Facebook pagina Newlife Fotografie of haar website www.newlifefotografie.nl voor meer mooie foto’s.