• Vliegende Hollander by night

TERNEUZENS TALENT: Karen Van de Kerkhove

De creatieve Karen wist al op negen jarige leeftijd dat ze (Beeldend) kunstenaar wilde worden.
Ze heeft haar droom en passie gevolgd en studeerde in 1989 af met hoogste onderscheiding aan de Kunstacademie in Brugge🎓 Ze woont en werkt al 23 jaar vanuit haar studio in Terneuzen.

“Ik haal mijn inspiratie uit de natuur, die kan ik verdelen over alle onderdelen🌿. Gedreven en doelgericht, mooie producten afleveren. Ik ben voortdurend aan het creëren en mijn creatieve brein laat ik de vrije loop. Vervolgens zoek ik het juiste medium wat op dat moment het beste middel is om te kunnen uitbeelden. Dat kan fotografie zijn, tekenen, schilderen of een object maken.

Ik werk nauw samen met galeries, designers, kunstenaars, scholen en particuliere opdrachtgevers. Ik denk mee met de klant in optimale creatieve oplossingen. Concept, – en doelgericht te werk gaan is mijn passie met de hoogste kwaliteit die altijd voorop staat. Altijd iets verder graven, altijd streven naar verbetering en vernieuwing.” 👩‍🎨De lat legt ze erg hoog voor zichzelf.

Karen van de Kerkhove heeft al meer dan 30 jaar exposities op zowel Hollandse bodem als in het buitenland; Knokke, Parijs, Montpellier🖼️. Toch blijft ze het liefst in Zeeland wonen en werken omdat ze verknocht is aan de zee en haar passie voor de natuur. Dit is duidelijk te zien in haar werk.

Naast haar gedegen kennis en jarenlange ervaring als beeldend kunstenaar heeft Karen de opleiding ‘Van kunstenaar tot Collega’ aan het BKKC in Tilburg gevolgd. Ze volgt inmiddels ook de HBO opleiding Master Educatie, voor Beroepskunstenaars in de klas (BIK) aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. 🎨Ze ontwikkelt kunstprojecten en creatieve lessen, alsook workshops voor particulieren en scholen. Haar volgende expositie is in Amsterdam World Trade Center in september 2020. Men kan alleen op afspraak komen naar de Studio in Terneuzen.

Geïnteresseerd in haar werk? Karen als kunstenaar voor de klas inschakelen? Workshop op locatie of in de studio? Andere vragen?
Neem dan een kijkje op haar Facebook Karen Van de Kerkhove of Instagram @Karen_fotografie