• Vliegende Hollander by night

TERNEUZENS TALENT: Laura Hoornaert

‘Ja, ik wil!’ 💍– hét bijzondere moment dat Laura Hoornaert vaak mag bijwonen. Deze trouwfotograaf weet precies hoe ze kostbare en emotionele momenten moet vastleggen. Wij spraken haar over haar bijzondere beroep:

“Het fotograferen is eigenlijk begonnen als hobby. Ik kocht een keer een goedkope camera, en begon wat foto’s te maken📸. Vooral toen ik kinderen kreeg, begon ik meer en meer te fotograferen. Ik vond het heel fijn om dierbare momenten vast te leggen, goede foto’s zijn enorm kostbaar!

5 jaar geleden ging een vriendin van mij trouwen👰🤵. Ze vroeg of ik haar trouw wilde fotograferen. Vanaf die dag merkte ik hoe leuk ik het vond. Toen ik mijn foto’s een keer online zette, werd ik overspoeld door aanvragen van familie en vrienden voor het maken van foto’s. Dat heeft mij aangezet tot het volgen van diverse fotografie opleidingen en cursussen.

Mensen leggen vaak een jaar voor de bruiloft al een trouwfotograaf vast, dus ik maak vaak het hele voortraject mee. Je leeft helemaal mee met de mensen en je denkt mee voor het boeken van auto’s, kappers, locaties, visagistes etc. 💖Dat is zo enorm bijzonder om te mogen meemaken!

Mijn stijl van fotografie heet fine art. Ik werk voornamelijk met natuurlijk licht, dat vind ik het mooiste. In de zomer doe ik dit fulltime, omdat er dan zoveel vraag naar is. In maart 2019 zat ik al vol voor het hele jaar! Het aantal foto’s die het bruidspaar krijgt, ligt aan het pakket die ze hebben gekozen. Ze krijgen achteraf een usb in een mooi doosje en een tastbaar album met foto’s.

Je kunt bij mij verschillende pakketten afnemen voor verschillende dagdelen. Meestal ga ik op de dag van de bruiloft ’s ochtends al mee naar de kapper en visagiste. Daarna volgt de “first look”💑, wanneer het bruidspaar en ook de familie, elkaar voor het eerst ziet. Dat is echt een prachtig moment om vast te leggen. Ook tijdens de trouw of de ceremonie let ik ook vaak op ouders, familie en vrienden. Vaak heeft het bruidspaar daar geen oog voor, en dan vind ik het mooi dat ik die emoties kan vastleggen voor hen.

Ik merk dat ik nu op een bepaald niveau ben gekomen, ik kom op de mooiste locaties en er wordt aan elk detail aandacht geschonken, wat voor mij heel leuk is om te fotograferen💫. Denk aan een 4- gangen diner voor 150 man en aan het afhuren van een kasteel, voor de hele familie. Ik sta er echt versteld van dat ik dit mag doen. Iedereen is zo gastvrij en elke familie is zo anders. Je komt heel erg dichtbij, en ik ben enorm dankbaar dat ik dit mag doen!”

Laura is naast trouwfotograaf ook lifestylefotograaf (zwangerschap/baby’s/gezinnen)! Meer prachtige foto’s van Laura bewonderen? Volg haar dan op Instagram @Laurahoornaert_photography of via Facebook Laura Hoornaert Fotografie