• Vliegende Hollander by night

TERNEUZENS TALENT: Vincent van Leeuwen

Wie deze kunstzinnige duizendpoot nog niet kent, kent hoogstwaarschijnlijk zijn werk wel✍️! Illustrator Vincent a.k.a. de Vrouwvanrinus heeft al meerdere grote kunstwerken in Terneuzen op zijn naam staan.

“Ik heb aan de kunstacademie in Breda gestudeerd. Toen ik zei dat ik niet onder mijn eigen naam wilde werken, stelde een docent voor om een pseudoniem te zoeken. Per toeval kwam ‘de Vrouw van Rinus’ voorbij, en sindsdien werk ik onder die naam. Vaak snappen mensen er totaal niks van, als ik dan toch een man blijk te zijn🙋‍♂️. Mijn werk is niet altijd even serieus en ik hou van spelen met ideeën, zo is ook mijn pseudoniem ontstaan en de mythe eromheen.

Breda was leuk, maar ik voelde mij er nooit helemaal thuis. Ik wist onbewust al dat ik terug zou gaan naar Zeeland. Een docent zei ook dat er van mij en mijn talent niets terecht zou komen in Zeeland, dus dat leek mij helemaal een goede aanleiding om terug te komen. Lekker eigenwijs, daar staat de Vrouw van Rinus ook voor.

Mijn opdrachten zijn momenteel enorm divers. Toevallig heb ik de laatste tijd veel geschilderd🎨, maar dat is niet altijd zo. Ik ben niet altijd commercieel bezig, maar doe eigenlijk gewoon altijd wat er op mijn pad komt.

De Nieuwstraat.

In Terneuzen kun je veel van mijn werk bewonderen. Ik heb bijvoorbeeld de panden in de Nieuwstraat beschilderd, een muur in de Wijnbar eigenzinnig gestuct samen met Michelle Dieleman (beeldhoudster) en het fietstunneltje onder de Kennedylaan beschildert (i.s.m. Thei Evertz). Door de kernwoorden van Terneuzen zoals ‘Water’ en ‘Haven’ samen met het Vliegende Hollander 2.0 thema die opgedragen werd💦, had ik al vrij snel inspiratie voor de maritieme muurschilderingen in het tunneltje.”

Ben jij het werk van Vincent al eens tegengekomen? Op zijn instagram @vrouw.vanrinus kun je nog veel meer kunstwerken bewonderen!