• Vliegende Hollander by night

TERNEUZENSE TALENTEN

Fotografen, een Cake-boss, topsporters, creatieve duizendpoten..
Op Facebook passeerden er de afgelopen maanden heel wat talenten de revue. Omdat we enorm trots zijn op deze Terneuzense talenten, hebben we ze op een rijtje gezet voor je, zodat je hun verhalen nogmaals kunt nalezen!

Dennis Klip

“Hey allemaal, mijn naam is Dennis Klip, geboren in 1994. Mijn ontwerpen/kunst breng ik uit onder de naam Klipdesign. Maar ik ben ook medeoprichter van Volt Events⚡, waar je mijn werk ook kunt vinden. Hier maak ik onder andere ontwerpen en kunstwerken voor de aankleding van festivals en evenementen, om zo samen met het team de juiste sfeer neer te zetten en er een leuk feestje van te maken. Het werk wat ik maak is redelijk gevarieerd, zo mix ik bijvoorbeeld live mijn eigen visuals bij een artiest en creëer ik kunstinstallaties en podiums. Daarnaast maak ik ook illustraties en muurschilderingen🎨 EN zo af en toe ben ik óók nog werkzaam als grafisch ontwerper. Lees hier het hele verhaal van Dennis.

Esmee Buijze

De 21-jarige Esmee gaat geen enkele uitdaging uit de weg. Deze mega ambitieuze Terneuzense dame bracht op 19-jarige leeftijd al een boek uit, en richtte in 2018 haar eigen uitgeverij Publisher YOUNG op. Toen haar coach van de Avans Hogeschool Breda vroeg of ze een TED-talk wilde houden, moest Esmee hier niet lang over nadenken; natuurlijk wilde ze dat! Bekijk hier het hele verhaal van Esmee.

Mr. Grooves

Hey Martijn Lie Hap Po hier, ook bekend als Mr.Grooves 📷 the photoygrapher…
Ik recycle ♻️mijn jeugd en gebruik de wereld als mijn diorama voor mijn miniatuurfotografie.

Martijn maakt levensechte foto’s van speelgoedauto’s door ze vanuit een bijzonder perspectief vast te leggen. “Het doel is om lekker creatief bezig te zijn, het gaat om het leven dat erin zit, een bepaalde spanning.” Lees hier het hele verhaal van Martijn.

Layla de Vries

Maak kennis met dé CAKE BOSS🎂, taarten-tovenaar, bak-koningin van Terneuzen! Begin jij al te watertanden💦? Wij wel!

Layla:“Het bakken is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby. Ik heb bedrijfseconomie gestudeerd, en ook werkzaam in deze sector. Daarnaast bakte ik altijd al veel; voor vrienden, voor op het werk etc. Toen ik foto’s van mijn taarten op Instagram begon te plaatsen, kreeg ik steeds vaker aanvragen van mensen, super leuk!” Lees hier het hele verhaal van Layla.

Tom Cools a.k.a. Scepticz

Deze upcoming DJ & producer 🎧 reist met zijn Drum & Bass en Hip Hop muziek door veel landen zoals Polen en Duitsland.

Tom komt oorspronkelijk uit Sint Niklaas, maar heeft 3 jaar geleden zijn thuis gevonden in Terneuzen. “Mijn ouders zijn een aantal jaar geleden verhuisd naar de Griete. Toen mijn vriendin en ik op bezoek kwamen, reden we langs Othene en werden we allebei verliefd op een huisje. De natuur, de dijken en vooral de rust spraken ons direct aan.”

Lees hier het hele verhaal van Tom.

Vincent van Leeuwen

Wie deze kunstzinnige duizendpoot nog niet kent, kent hoogstwaarschijnlijk zijn werk wel✍️! Illustrator Vincent a.k.a. de Vrouwvanrinus heeft al meerdere grote kunstwerken in Terneuzen op zijn naam staan.

Vincent: “Ik heb aan de kunstacademie in Breda gestudeerd. Toen ik zei dat ik niet onder mijn eigen naam wilde werken, stelde een docent voor om een pseudoniem te zoeken. Per toeval kwam ‘de Vrouw van Rinus’ voorbij, en sindsdien werk ik onder die naam.”

Lees hier het hele verhaal van Vincent.

Mathilde van Burg

Mathilde maakt Urban sketches van Terneuzen. Urban sketching is tekenen op locatie🖊️📌 Je tekent niet uit je hoofd, maar wat je ziet in je directe omgeving. Mathilde: “Terneuzen is super leuk om te tekenen, overal waar je komt zie je de link met het water. Ik woon zelf in de buurt van het jachthaventje van de Kreek. Er gebeurt altijd wel wat als ik daar ga zitten. Dat varieert van relatiecrisis tot een kind wat per ongeluk het water in fietst”

Lees hier het hele verhaal van Mathilde.

Edith Stap

Fotografe Edith heeft een hele bijzonder doelgroep, namelijk baby’s👶! 8 jaar geleden richtte zij Newlife Fotografie, wat nu een regelrecht succes is.

Edith: “Ik heb altijd al een grote passie voor fotograferen gehad. Vroeger altijd analoog. Het was altijd spannend om de rolletjes weg te brengen om ze te laten ontwikkelen, omdat je niet wist hoe het uiteindelijke resultaat eruit kwam te zien. Toen heb ik een spiegelreflex camera gekocht.”

Lees hier het hele verhaal van Edith.

Ruby R

Wonen, decoreren, fotografie én social media; dit zijn de grootste passies van interieurstyliste en -ontwerpster Ruby🏡. Vanuit haar home-office in Terneuzen runt zij o.a. de website Furnview en geeft ze interieuradvies aan zowel particulieren als bedrijven.

Ruby: ‘’Je kunt bij mij terecht voor een creatief en uniek interieuradvies & ontwerp, maar ook styling, kleur, licht & materiaaladvies.”

Lees hier het hele verhaal van Ruby.

Karen van de Kerkhove

De creatieve Karen wist al op negen jarige leeftijd dat ze (Beeldend) kunstenaar wilde worden. Ze heeft haar droom en passie gevolgd en studeerde in 1989 af met hoogste onderscheiding aan de Kunstacademie in Brugge🎓 Ze woont en werkt al 23 jaar vanuit haar studio in Terneuzen.

Karen: “Ik haal mijn inspiratie uit de natuur, die kan ik verdelen over alle onderdelen🌿. Gedreven en doelgericht, mooie producten afleveren. Ik ben voortdurend aan het creëren en mijn creatieve brein laat ik de vrije loop. Lees hier het hele verhaal van Karen.

Laura Hoornaert

‘Ja, ik wil!’ 💍– hét bijzondere moment dat Laura Hoornaert vaak mag bijwonen. Deze trouwfotograaf weet precies hoe ze kostbare en emotionele momenten moet vastleggen. Wij spraken haar over haar bijzondere beroep!

Laura: “Het fotograferen is eigenlijk begonnen als hobby. Ik kocht een keer een goedkope camera, en begon wat foto’s te maken📸. Vooral toen ik kinderen kreeg, begon ik meer en meer te fotograferen. Ik vond het heel fijn om dierbare momenten vast te leggen, goede foto’s zijn enorm kostbaar!

Lees hier het hele verhaal van Laura.

Anne Cappendijk

Een poedertje hier, een glittertje daar – Anne weet er wel raad mee! Deze Terneuzense make-up artist (MUA) kan toveren met make-up, en creëert hiermee de mooiste looks💄. Een meisjesdroom die uitgroeide tot haar beroep, dat is toch bijzonder! Wij spraken Anne over haar grootste passie!

Anne: “Als klein kind wilde ik altijd al geschminkt worden. Dat is ook mijn eerste herinnering aan make-up. Je kan alles worden wat je maar wilt; een pimpampoentje, een prinses of een kat.”

Lees hier het hele verhaal van Anne.

Rosalie Platteeuw

Rosalie (1992) werkt onder de naam Roozz Design. Geboren en opgegroeid in het Zeeuwse Terneuzen, maakt ze momenteel naam met haar bijzondere acrylverfschilderijen. Ze is opgeleid als grafisch vormgever en creativiteit loopt als een rode draad door haar leven. Ze bleek gepassioneerd door tekenen en schilderen en ontwikkelde in de loop van de jaren een unieke eigen stijl die telkens weer verder evolueert. Rosalie: “Vorig jaar had ik mijn eerste expositie bij Morres in Hulst. Een bijzonder moment voor mij en m’n werk.”

Lees hier het hele verhaal van Rosalie.

Britt Krabbenborg

NEVADA – Britt uit Terneuzen heeft vorige week met het Human Power Team het wereldsnelheidsrecord fietsen voor vrouwen verbroken💪
Bij de eerste poging in de Nevadawoestijn in Amerika was het meteen raak. ,,Dit is echt bizar”, vertelt de 22-jarige Terneuzense, die teamleider is van de ploeg. ,,Ik denk dat we nog harder kunnen.” Tijdens de race haalde het Nederlandse team een topsnelheid van 122,12 km per uur💫 Lees hier het hele verhaal van Britt.

Jeroen Ras

Omdat het vandaag ‘Dag van de Natuurfotografie’ is, zetten wij Jeroen extra in het zonnetje. Deze fotograaf uit Terneuzen maakt prachtige kiekjes van insecten🐞, planten en landschappen🌸🌿. Jeroen: “Ik fotografeer het liefst insecten. Vaak lopen mensen door het park bij de Otheense Kreek langs hoog gras, bossen en struiken. Op dat groen zitten prachtige insecten die je niet ziet zitten als je er voorbij loopt. Dat maakt het fotograferen van de kleine beestjes zo leuk en uitdagend. Soms blijven ze heel lang zitten en ben ik al een half uur hetzelfde beestje aan het fotograferen. Uit 100 foto’s heb ik dan maar 2 goede. Je moet een beetje geluk hebben dat ze stil willen blijven zitten!” Lees hier het hele verhaal van Jeroen.

Gianni Agosti

Vandaag zetten we een bijzonder talent in het zonnetje, namelijk onze eigen videograaf Gianni! Deze impressie-guru weet altijd de mooiste beelden voor een perfecte samenvatting van onze evenementen vast te leggen🎞️. Het is hoogtijd om eens met hem te kletsen over zijn veelzijdige baan.

Lees hier het hele verhaal van Gianni.