• Vliegende Hollander by night

Terneuzense Topper: Claudia Riemens

Stad Terneuzen is trots op de vele mensen die de stad een warm hart toedragen. In deze rubriek geven we aandacht aan Terneuzense Toppers die zich inzetten als vrijwilliger. Want vrijwilligers máken het verschil!

Terneuzen en omgeving omarmen een prachtig evenement

De DELTA Ride for the Roses beleefde vorig jaar in Terneuzen en omgeving een meer dan geslaagde start. Het fietsevenement, dat al voor het tiende jaar in Midden Zeeland wordt georganiseerd, heeft vorig jaar de oversteek naar Zeeuws Vlaanderen gemaakt en is vanaf die eerste keer een groot succes. De ruim 2500 deelnemers (5500 in heel Zeeland) brachten in totaal meer dan 150.000 euro op voor onderzoek van de KWF kankerbestrijding.

Zondag 10 juni is de tweede editie met de start en finish op de vernieuwde Markt in Terneuzen. De voorbereidingen zijn in volle gang en de verwachtingen zijn ook nu weer hoog.

In de aanloop naar de DELTA Ride for the Roses leest u hier de verhalen achter de vrijwilligers van de organisatie.

Naam: Claudia Riemens 
Leeftijd: 44
Beroep: Teamleider Zorg SVRZ, Instructieverpleegkundige
Taak in het comité: vrijwilligers coördinator.

Hoe kijk je terug op de eerste editie?
De eerste editie was een hele mooie dag. Het was heel indrukwekkend om alle fietsers en toeschouwers op de markt in Terneuzen samen te zien en dan te luisteren naar ’The Rose’. Ontroerend. Iedereen met een persoonlijk verhaal, met gedachten aan familie, vrienden, collega’s die de strijd tegen kanker moeten voeren of helaas verloren hebben. Dat komt dan naar boven en dat voel je door heel je lijf. De aankomst van de deelnemers op de markt in de zogenaamde ’Rozenstraat’ vond ik ook erg bijzonder.

Tijdens de eerste editie zijn er veel zaken goed gegaan en we hebben ook verbeterpunten voor de komende editie meegenomen. Het kan dus alleen nog maar beter worden.

Met welke ambitie ben jij in de organisatie gekomen?
Mijn ambitie is om de DELTA Ride for the Roses ook in Zeeuws-Vlaanderen tot een succes te maken, zodat er nog meer aandacht komt voor de strijd tegen kanker.

Hoe kijk je persoonlijk tegen het evenement aan?
Ik vind het een fantastisch evenement. Vrijdag is de start al in Goes met de Ladies Night Ride, dan op zaterdag de Ride wederom in Goes en sinds vorig jaar nu ook een start in Terneuzen.

Ik vind het belangrijk dat er aandacht is voor deze ziekte, waar zoveel mensen direct of indirect mee te maken krijgen. Ik wil hier graag mijn steentje aan bijdragen.

Welk gevoel heb je tijdens de dag zelf?
Er is natuurlijk een gezonde spanning: gaat het allemaal goed, zijn we toch niets vergeten? Maar als je dan de start ziet, de fietsers, jong, oud, of je hoort een persoonlijk verhaal, dan weet je waarom je al die maanden voorbereiding hebt gedaan. Ook weet je dat dit niets is in vergelijking met de strijd die mensen met hun dierbaren moeten voeren als ze te maken krijgen met kanker.

Ik ben dan trots op wat alle vrijwilligers voor elkaar hebben gekregen in samenwerking met de bedrijven, gemeente, horeca, enzovoort. We doen het toch maar allemaal en daar mogen we heel trots op zijn, vind ik.

Wat betekent de DELTA Ride for the Roses voor Terneuzen en omstreken?
Het betekent dat Terneuzen en omstreken op de kaart gezet worden. De routes die uitgezet worden, zijn zo mooi. De Ride zorgt voor verbinding met elkaar op vele gebieden.

Wat was het meest aangrijpende moment voor jou vorig jaar?
Het meest aangrijpend vond ik de start. Het was stil, heel stil op de markt… The Rose werd gezongen en iedereen die daar stond had zijn eigen emotie, maar was toch zo sterk verbonden met elkaar. Het was een dag met een lach en een traan, maar zo mooi…

 

Inschrijven kan via de organisatie:
www.deltaridefortheroses.nl