• Vliegende Hollander by night

Terneuzense Topper: Kim Bakker

Stad Terneuzen is trots op de vele mensen die de stad een warm hart toedragen. In deze rubriek geven we aandacht aan Terneuzense Toppers die zich inzetten als vrijwilliger. Want vrijwilligers máken het verschil!

Terneuzen en omgeving omarmen een prachtig evenement

De DELTA Ride for the Roses beleefde vorig jaar in Terneuzen en omgeving een meer dan geslaagde start. Het fietsevenement, dat al voor het tiende jaar in Midden Zeeland wordt georganiseerd, heeft vorig jaar de oversteek naar Zeeuws Vlaanderen gemaakt en is vanaf die eerste keer een groot succes. De ruim 2500 deelnemers (5500 in heel Zeeland) brachten in totaal meer dan 150.000 euro op voor onderzoek van de KWF kankerbestrijding.

Zondag 10 juni is de tweede editie met de start en finish op de vernieuwde Markt in Terneuzen. De voorbereidingen zijn in volle gang en de verwachtingen zijn ook nu weer hoog.

In de aanloop naar de DELTA Ride for the Roses leest u hier de verhalen achter de vrijwilligers van de organisatie.

Naam: Kim Bakker
Leeftijd: 41
Beroep: secretaresse bij Engie Services Zuid BV
Taak in comité: opbouw en coördinatie markt, entourage en entertainment en loterij.

Hoe kijk je terug op de eerste editie?
De eerste editie was erg spannend omdat we met zijn allen helemaal vanaf nul moesten starten. Zonder ervaring en geen idee wat we konden verwachten. Maar de eerste Delta Ride for the Roses is een daverend succes geworden. Ik denk dan ook vol trots terug aan vorig jaar.

Met welke ambitie ben jij in de organisatie gekomen?
Ik wilde mezelf graag inzetten voor het goede doel. En tegelijkertijd meer ervaring opdoen op het gebied van evenementen organisatie.

Hoe kijk je persoonlijk tegen het evenement aan?
Ik vind het een fantastisch initiatief. Het is geweldig om te zien hoe de 2500 deelnemers dit evenement glans hebben gegeven en tegelijk voor een prachtige opbrengst voor onderzoek van KWF Kankerbestrijding hebben gezorgd. We zijn er ontzettend blij mee dat de Zeeuws-Vlaamse ondernemers het initiatief omarmen.

Wat voor gevoel heb je op de dag zelf?
De dag zelf begint voor mij met een gezonde dosis zenuwen bij het opstaan om half vijf. Bij aankomst op het stadhuis tegen zes uur gaan de draaiboeken open en begint de dag. Vanaf de eerste starters totdat de laatste deelnemer binnen is. Als iedereen over de finish is en de opbrengst wordt bekend gemaakt, dan weet je waar je een jaar hard voor hebt gewerkt. In één woord, fantastisch!!

Wat betekent de DELTA Ride for the Roses voor Terneuzen en omstreken?
Het mooie van dit evenement is dat we laten zien hoe we met zijn allen een team vormen. Ik vond het zelf een heel mooi moment dat we na afloop op het podium stonden met een zekere trots dat het een geweldige dag was geworden. De DELTA Ride for the Roses was op die eerste dag gelijk een toonbeeld van teamgeest, saamhorigheid, inzet en beleving. We verbinden als het ware die dag ook drie gemeenten met elkaar. De combinatie van sportieve inzet en fietsen voor een prachtig doel spreekt niet alleen de deelnemers aan. Ook de bedrijven en ondernemers uit de streek hebben zich achter het evenement geschaard.

Wat was het meest aangrijpende moment voor jou vorig jaar?
Voor mij was dat het moment van de twee start op de Markt in Terneuzen. De intense stilte toen All4Musical het lijflied, ’The Rose’ begon te zingen. Dat was ontroerend voor iedereen die er bij was. Een aangrijpend moment. Je ziet mensen elkaar omarmen, tranen, alle emotie balt zich samen in de aanloop naar de start. Ik zou zeggen tegen iedereen die het heeft gemist: kom op zondag 10 juni a.s. allemaal kijken naar de start van dit fantastische evenement.

 

www.deltaridefortheroses.nl