• Vliegende Hollander by night

Terneuzense Topper: Saskia Dankaart

Stad Terneuzen is trots op de vele mensen die de stad een warm hart toedragen. In deze rubriek geven we aandacht aan Terneuzense Toppers die zich inzetten als vrijwilliger. Want vrijwilligers máken het verschil!

Terneuzen en omgeving omarmen een prachtig evenement

De DELTA Ride for the Roses beleefde vorig jaar in Terneuzen en omgeving een meer dan geslaagde start. Het fietsevenement, dat al voor het tiende jaar in Midden Zeeland wordt georganiseerd, heeft vorig jaar de oversteek naar Zeeuws Vlaanderen gemaakt en is vanaf die eerste keer een groot succes. De ruim 2500 deelnemers (5500 in heel Zeeland) brachten in totaal meer dan 150.000 euro op voor onderzoek van de KWF kankerbestrijding.

Zondag 10 juni is de tweede editie met de start en finish op de vernieuwde Markt in Terneuzen. De voorbereidingen zijn in volle gang en de verwachtingen zijn ook nu weer hoog.

In de aanloop naar de DELTA Ride for the Roses leest u hier de verhalen achter de vrijwilligers van de organisatie.

Naam: Saskia Dankaart-de Visser
Leeftijd: 45 jaar
Beroep: assurantiemedewerker bij Boidin Assurantiën in Terneuzen
Taak in het comité: met name de organisatie rondom de VIP bus

Hoe kijk je terug op de eerste editie?
Het was behoorlijk spannend, maar wat hebben uiteindelijk veel mensen deelgenomen en genoten van het evenement. Veel enthousiaste vrijwilligers die zich geweldig hebben ingezet om er een succes van te maken! Ik heb de hele dag meegemaakt met de gasten van de VIP bus. Met mensen die ziek zijn (geweest) en fysiek niet in staat waren om de Ride zelf mee te fietsen maar die wel graag het evenement wilden bijwonen. Dankzij diverse sponsoren konden we er een mooie dag van maken. Voor de start werd ’The Rose’ gezongen, een emotioneel moment. We hebben eerst de vele fietsers aangemoedigd en hebben daarna een toertje gemaakt met de VIPbus langs de fietsroutes. Toen we uiteindelijk terug waren in Terneuzen, hebben we waar mogelijk nog sfeer geproefd en de bekendmaking van de opbrengst, ten bate van KWF Kankerbestrijding, bijgewoond.

Met welke ambitie ben jij in de organisatie gekomen?
Na te zijn gevraagd door Frits Bakker besloot ik mee te helpen aan de organisatie in Zeeuws Vlaanderen. Met als doel om nog meer mensen te laten genieten van de DELTA Ride for the Roses én om dankzij deze deelnemers ook een extra financiële bijdrage te kunnen leveren aan de strijd tegen kanker.

Hoe kijk je persoonlijk tegen het evenement aan?
Zoveel mensen krijgen zelf of in hun naaste omgeving te maken met kanker. Er is gelukkig al veel onderzoek gedaan, maar nog altijd zijn er mensen die niet kunnen genezen. Daarom is het belangrijk om geld in te blijven zamelen voor de KWF Kankerbestrijding. De opbrengst wordt besteed aan onderzoeksprojecten.

Het symbool van de DELTA Ride for the Roses is een rode roos, die staat symbool voor ‘een morgen voor iedereen’, een prachtig streven in elk geval!

Welk gevoel heb je tijdens de dag zelf?
Ik ben een beetje zenuwachtig of alles goed zal verlopen, maar verder is het vooral een emotionele dag. Een dag met een lach en een traan. Een dag waarin je een grote saamhorigheid voelt.

Wat betekent de DELTA Ride for the Roses voor Terneuzen en omstreken?
Zeeuws Vlaanderen wordt hiermee positief op de kaart gezet! En wat fijn om als organisatie zoveel medewerking en enthousiasme te ervaren van Gemeente Terneuzen, van grote en kleine ondernemers in de regio, van vrijwilligers enzovoorts. Allemaal ten bate van het slagen van dit evenement.

Wat was het meest aangrijpende moment voor jou vorig jaar?
Voor mij persoonlijk was het een dag om nooit te vergeten! Ik fiets erg graag en heb al vaker deelgenomen aan de Delta Ride for the Roses; deze keer niet kunnen fietsen, maar toch de mooiste Ride beleefd! De dag heeft me erg geraakt, vooral ook dankzij de kracht van onze gasten en hun beleving. Het is heel bijzonder om te mogen ervaren!

 

www.deltaridefortheroses.nl