• Vliegende Hollander by night

Terneuzen PROOST! tip: Een Italiaanse tour

Terneuzen PROOST!

Op vrijdag vijf oktober is het dan zover, de tweede editie van TERNEUZEN PROOST! gaat weer van start. Om jou voor te bereiden op deze route, geven we je alvast een uitgestippelde Italiaanse route.  Natuurlijk gaat de route in de binnenstad niet alleen door Italië, Er zijn wijnen te proeven van over heel de wereld! Echter zo blijkt, is Italië best bijzonder!

Bella Italia

Maar wat maakt Italië dan zo’n bijzonder wijnland? Daar hebben wij het antwoord wel op gevonden!

  1. WIJNTJE ERBIJ?
    Frankrijk mag dan de beroemdste wijnproducent ter wereld zijn, Italië is de GROOTSTE ter wereld. Ja, dat lees je goed: ter wereld! Italië beschikt over zo’n 850.000 hectare aan wijngaarden, wat ieder jaar meer dan 53 miljoen hectoliter aan wijn oplevert. Om een beeld te geven: één hectare is ongeveer twee voetbalvelden, dus Italië beschikt over ongeveer 1,7 miljoen voetbalvelden aan wijngaarden! Terneuzen daarentegen beschikt over 25.051 hectare, wat dus zo’n 50.102 voetbalvelden zouden kunnen zijn. Een groot verschil!
  2. BROOD IN JE WIJN
    Een ander leuk Italiaans feitje, is dat in Italië voor het eerst werd getoast. Alhoewel er in het oude Mesopotamië 9000 jaar geleden al wijn gemaakt werd, waren het de Romeinen in het oude Rome die voor het eerst een ‘toast’ uitbrachten. Wel heel anders dan nu, want toentertijd lieten de Romeinen letterlijk een stuk brood in hun glas wijn vallen, zodat de overmatige zuren in de wijn minder werden. Hoewel we toasten leuk vinden, eten we toch liever een mosseltje met een stukje brood bij onze wijn, dan in onze wijn. 😉 Proost!
  3. WIJNFONTEIN
    Een laatste leuk feit waarvan vele wijnliefhebbers enthousiast zullen worden is deze derde. In Italië doen zij niet zomaar een wijnroute, maar hebben ze een heuse wijnfontein waaruit ieder uur en iedere dag van de week wijn stroomt. Het beste hieraan is nog wel dat je gratis wijn mag tappen bij deze fontein! Misschien een leuk idee voor de fonteintjes op de Markt 😉

DE ITALIAANSE ROUTE

Op onze Facebookpagina hebben we het ook al even gecommuniceerd, maar er is dus speciaal voor jou als Italiaanse wijnliefhebber een wijnroute uitgestippeld. Hoe die dan loopt? Kijk op het kaartje of lees hieronder!

Start op de Markt bij horecazaak ‘Du Commerce’, vervolgens loop je langs de Noordstraat, stap even binnen bij ‘Hairstudio Infinity’, ‘De Splenter’ en ‘Sorona Muziek’. Als laatste eindigt je wijnreis dan in de Nieuwstraat, waar je uitkomt bij onze nieuwste aanwinst ‘de Wijnbar’. Mocht je deze route besluiten te gaan volgen, kun je in totaal bij vijf zaken wel acht Italiaanse proevers leren kennen. Heerlijk toch?! 🍷 Wij zijn benieuwd welke route jij gaat lopen!