• Vliegende Hollander by night

Toen in Terneuzen: 5x hotels van vroeger

Hotel-Café-Restaurant Hartog-Soesman // Hotel Ambassadeur

De heer Hartog-Soesman had in de Nieuwstraat een slagerij en winkel die gericht waren op de scheepvaart. In 1907 begon hij op deze plaats Hotel-Café-Restaurant Hartog-Soesman. Daar de heer Hartog-Soesman van Joodse afkomst was, en i.v.m. het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in 1939, werd de naam veranderd in Hotel Ambassadeur.

Tegenwoordig zit Café – Pension The Chandelier in die gebouw gevestigd.

Hotel Centraal

Op de huidige markt zat vroeger Hotel Centraal. Tegenwoordig zit Grand Café Ter Nose in dit gebouw gevestigd.

Grand Hotel Rotterdam

Op de plaats van het nu het Scheldetheater zit, zat vroeger Grand Hotel Rotterdam. Daarnaast zat het Luxor Theater. Rond 1860 begon P.F. Standaert aan de Westkolkstraat het hotel Rotterdam. Door de jaren heen is het hotel steeds groter geworden en werden enkele panden naast het hotel opgekocht die bij het gebouw werden betrokken.

Bron: Historisch Netwerk Oud Terneuzen

Hotel El Mar

In 1970 gestart als Hotel El Mar en later onder Siete Roffel het hotel-restaurant L’Escaut, Tegenwoordig: Hotel Golden Tulip L’ Escaut.

Hotel “Den Appel”

Dit hotel stond op de hoek van de Dijkstraat en de Korte Kerkstraat. De naam van het hotel was “A La Pomme”, vertaald: “In Den Appel”. De eigenaar van het hotel staat op de gevel en was B.P. de Boij- v.d. Voorde. De echtgenote van de eigenaar werd Madammeke de Boij genoemd.

Dit pand werd later café Wilhelmina.