• Vliegende Hollander by night

Toerist in Terneuzen

Toen de 26 jarige Anne-Tess samen met haar ouders een vakantieadresje in Zeeland zocht, kwam ze uit bij een leuk hotel in Terneuzen. Toevallig waren haar ouders tijdens een vakantie jaren geleden al eens in Terneuzen geweest. Ze konden zich herinneren dat ze het enorm naar hun zin hadden gehad, maar waarom precies wisten ze niet meer. De keuze was snel gemaakt: Terneuzen it is! Vorige week bezochten ze samen Terneuzen. Anne-Tess vertelt ons over haar ervaring:

“We verbleven twee nachten in het Churchill hotel van Terneuzen Hotels, wat enorm goed beviel. Van de receptie kregen we wat leuke wandelroutes en uitgebreide informatie over Terneuzen en de omgeving. De wandelroute hebben we achteraf verkeerdom gelopen haha, maar daarom niet minder leuk! We wandelden op de Rosegracht en kwamen als eerste Café De Vriendschap tegen. Hier hebben we lekker geluncht. Toen we na de lunch weer helemaal opgeladen waren kregen we de de tip om een bolus te halen bij Bakkerij de Bruijne in de Axelsestraat om ook onze zoet trek gehoor te geven. We hadden het al de hele heenreis over dé bolus.. deze moest en zouden we eten tijdens ons verblijf. Niet écht in Zeeland geweest zonder bolus toch?! Hij smaakte heerlijk!

Daarna zijn we zelf door het centrum gaan wandelen, en kwamen verrassend mooie plekjes en straatjes tegen. Zoals het beschilderde brugpad en de kleine steegjes in Oud-Terneuzen, echt een aanrader! Uiteindelijk kwamen we uit op de markt. Het was prachtig weer en uiteraard waren alle terrassen vol, dus die zijn we helaas nog even voorbij gewandeld.

Uiteraard wilden we ook de Terneuzen Neuzen bewonderen. Mijn vader had hierover gehoord op tv, dus een bezoekje aan deze toeristentrekker mocht niet ontbreken. We hebben daar zelfs een aantal foto’s van andere gezinnen gemaakt; het is namelijk wel zo leuk als het hele gezin op 1 foto kan toch? Een populaire foto plaats was het in ieder geval zeker! We zijn terug naar het hotel gewandeld via de Zeedijk. Op de dijk was het best windering, maar eenmaal neergestreken op het terras van het hotel afgeschermd van de wind, was er alleen plaats voor het zonnetje! En zo smaakte het koude biertje natuurlijk extra goed!

Wat mij het meeste is bijgebleven aan Terneuzen zijn de vriendelijke mensen. Zo reden we bijvoorbeeld Terneuzen binnen via de sluizen. We sloten aan achter een aantal auto’s voor een open brug. Ondanks dat je alle tijd hebt op vakantie duurde het wel erg lang voor ons gevoel! Gelukkig kwam een man op de fiets ons (en alle andere auto’s in de rij) te hulp door te vertellen dat als we geen boten wilden blijven kijken de rest van de dag we beter even om konden rijden omdat de brug de gehele dag open zou blijven in verband met werkzaamheden. We hadden dus kunnen wachten tot we een ons zouden wegen. Gelukkig kwam de man op tijd te hulp, zó lief! Ook is Terneuzen veel groter dan ik eigenlijk had verwacht. Als je er omheen rijdt, lijkt het een stuk kleiner. Het is een verrassende stad met veel kleine verborgen straatjes en leuke terrasjes/cafeetjes. Ik snap het gevoel van mij ouders nu wel: ik zou zeker nog eens terug naar Terneuzen gaan!”