• Vliegende Hollander by night

Trailer Slag om de Schelde

Geschiedenis
Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog vond in het Noorden van België en Zuidwesten van Nederland één van de zwaarste veldslagen plaats. De ‘Slag om de Schelde’ was een enorm grote militaire operatie in 1944 die 85 dagen duurde. Britse, Canadese en Poolse militairen kregen de opdracht om de Westerschelde te veroveren op de Duitse bezetters. De Westerschelde was de toegangsweg naar de haven van Antwerpen. Deze havens waren voor de geallieerden van cruciaal belang voor de toevoer van materiaal en troepen.
Op 4 november eindigde de Slag om de Schelde en eind november kwam het eerste geallieerde schip veilig aan in de haven van Antwerpen. Zeeland lag in puin, en er brak een lange tijd van wederopbouw aan.

De film
November ’44. In Zeeland vechten tienduizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar. De wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse gliderpiloot en een tegen wil en dank in het verzet betrokken Zeeuws meisje kruisen elkaar. Ze worden geconfronteerd met cruciale keuzes die gaan over hun eigen en andermans vrijheid. Bekijk de trailer hieronder!