• Vliegende Hollander by night

Trinseo is Partner van Stad Terneuzen

“Als belangrijke werkgever in de gemeente Terneuzen vind ik het belangrijk dat Trinseo een bijdrage levert aan de leefbaarheid van de stad. We doen dit niet alleen. Tal van grote bedrijven spannen zich hier via Bureau Citymarketing Terneuzen voor in. Het is naar idee mijn belangrijk om samen te werken en Terneuzen nóg aantrekkelijker te maken als vestigingsplaats.”

Frans Kempenaars is algemeen directeur van Trinseo. Dit bedrijf maakte tot circa 10 jaar geleden deel uit van de Dow Chemical Company. Door de verkoop van een aantal business units ontstond de zelfstandige onderneming Trinseo. In Terneuzen werken circa 450 medewerkers, verdeeld over het hoofdkantoor op het Maintenance Value Park, een vestiging in de Axelsestraat en de fabrieken op het Dow terrein. Het bedrijf produceert met name latex en plastic; halffabricaten voor een groot aantal uiteenlopende toepassingen. De fabrieken staan op het terrein van Dow Benelux. “We hebben momenteel te maken met een nieuwe aannamegolf, omdat we een aantal services gaan ‘insourcen’.  Ik verwacht dit jaar circa 50 nieuwe medewerkers aan te nemen.”

Werven medewerkers
Voor het werven van nieuwe medewerkers kijkt Trinseo verder dan de regio Zeeuws-Vlaanderen. “De (technische) disciplines die wij zoeken, zijn hier beperkt beschikbaar. Dat geldt voor zowel mbo-, hbo- en wo-functies. We moeten hiervoor elders werven. Het aantrekken van nieuwe mensen wordt steeds lastiger. We investeren daar veel in. Sollicitanten kijken verder dan Terneuzen alleen. Ze betrekken daarbij ook het achterland zoals Gent en Middelburg. En velen kiezen ervoor om juist ook daar te gaan wonen. Ik zou hen graag voor Terneuzen zien kiezen.”

Krachten bundelen
Het partnership met Stad Terneuzen is voor Kempenaars om meerdere redenen belangrijk. “Vanuit persoonlijke interesse vind ik het uitdagend om mee te helpen aan het versterken van de aantrekkelijkheid van Terneuzen. Daarnaast vind ik het belangrijk om de naam Trinseo wat breder uit te dragen. Wij zijn een grote werkgever en mogen best iets meer zichtbaar worden. Het belangrijkste is echter dat Bureau Citymarketing Terneuzen een groot aantal partijen achter zich heeft staan, waaronder ook de gemeente Terneuzen zelf. Op deze manier wint de organisatie aan kracht en is het in staat om verschillende losse initiatieven te bundelen onder één gezamenlijke noemer.”

 

 

Aantrekkelijke vestigingsplaats
Kempenaars roemt zelf vooral de Westerschelde en de waterkant in Terneuzen. Hij is zich er terdege van bewust dat alleen citymarketing niet het verschil zal maken. “Ik hoop dat er meer stedelijke voorzieningen en beter openbaar vervoer zullen komen, waarmee Terneuzen aan aantrekkingskracht wint. Naast Terneuzen-promotie is het in mijn ogen ook belangrijk dat er een interessant woningaanbod is. Zo kunnen we de medewerkers die voor Terneuzen kiezen, ook daadwerkelijk iets bieden.”