• Vliegende Hollander by night

Van Opdorp Transportgroep ontvangt Groene Pluim

Vrijdag 11 november 2022 ontving Van Opdorp Transportgroep uit Sas van Gent een Groene Pluim uit handen van wethouder Laszlo van de Voorde van de gemeente Terneuzen.

Afbeelding uitreiking Groene Pluim aan van Opdorp Transportgroep

Van Opdorp Transportgroep heeft de pluim ontvangen door hun inzet op het gebied van duurzaamheid en sociaal beleid, zoals onder meer:

  • het renoveren van het reinigingsstation, waarbij vooral aandacht is besteed aan duurzaam waterbeheer, een nieuwe stoomketel die het condenswater hergebruikt om gas te besparen en daarmee de CO2-uitstoot te verminderen;
  • het opknappen van het buitenterrein waarbij FOS gecertificeerd cement wordt toegepast (cement uit afval);
  • het preventief onderhouden van materiaal om te voorkomen dat onnodig onderdelen moeten worden vervangen;
  • het nemen van maatregelen om de CO2-uitstoot te verminderen.

De Groene Pluim

Een Groene Pluim wordt uitgereikt aan bedrijven die goed bezig zijn met duurzaamheid en sociaal beleid. Om voor zo’n pluim in aanmerking te komen, doorloopt het bedrijf een complete audit door professionals in de accreditatiecommissie van de Groene Pluim.

Het gaat er vooral om bedrijven te belonen, het is een echte aanmoedigingsprijs. Als richtsnoer gelden de Global Goals, ook wel SDG´s genoemd, van de Verenigde Naties. Met de Groene Pluim voor Van Opdorp komt het totaalaantal Groene Pluimen in heel Nederland op 47. De Groene Pluim versterkt, verbindt, zorgt voor de opschaling en het meer zichtbaar maken van duurzame bedrijven.

Afbeelding Van Opdorp Transportgroep

Over Van Opdorp Transportgroep

Van Opdorp Transportgroep is een tank- en bulktransporteur. Het bedrijf vervoert food, feed en technische producten. Kijk voor meer informatie over het bedrijf op: https://vanopdorp.com/

Van Opdorp Transportgroep
Nijverheidsstraat 2, Sas van Gent