• Vliegende Hollander by night

Verhuisd voor de Liefde: Janna Korpel

Hoe romantisch klinkt dat: ‘Verhuizen voor de liefde’? Of je nu van Groningen naar Zeeuws-Vlaanderen, of van je geboortedorp naar de andere kant van de wereld verhuist: liefde kent geen afstand. In deze nieuwe rubriek spreken we nieuwbakken Terneuzenaren die een sprong in het diepe durfden te wagen om te verhuizen voor de liefde.. That’s amore! Want wees eens eerlijk, wie zwijmelt er nou niet graag weg bij een romantische love story?!

De 23-jarige Janna Korpel verruilde zo’n 3 jaar geleden haar thuishaven Tholen voor Terneuzen. De toen 20-jarige Janna was tot over haar oren verliefd op Wesley, en besloot haar geliefde achterna te gaan. Volgens haar een logische stap, en de beste keuze die ze heeft kunnen maken.

Even terug naar het begin..

“Wesley en ik hebben elkaar leren kennen op een festival in Rotterdam. Ik was toen 18 en ging naar school in Roosendaal. Hij had zijn leven en werk in Terneuzen, dus we zagen elkaar alleen in het weekend. Toen ik bijna klaar was met mijn opleiding, heb ik ervoor gekozen om mijn afstudeerstage bij een bedrijf in Goes te doen. Dit was een mooie middenweg tussen Tholen en Terneuzen.  Het plan was om na mijn studie naar Terneuzen te verhuizen, omdat hij een koophuis had in Terneuzen. Dus dat was de meest logische stap. Uiteindelijk bleek de reis van Terneuzen naar Goes korter te zijn dan van Tholen naar Goes.. dus hebben we de verhuizing een half jaar vervroeg.”

Eerste indruk

“Tuurlijk had ik al eens van Terneuzen gehoord, maar ik was er nog nooit geweest. Als ik naar Zeeuws-Vlaanderen ging was dat altijd naar het strand bij Cadzand of Breskens. Maar mijn eerste indruk van Terneuzen was zeer positief. Ik kom uit een dorp dus Terneuzen voelde meteen heel stads aan en ik dacht meteen ‘Oh wauw, wat is het hier groot!’. Het feit dat er hier winkels open zijn op zondag is voor mij al een hele verandering. Dat voelt trouwens nog steeds als een luxe aan, haha. Als ik in Tholen honger had in het weekend, moesten naar Brabant rijden om naar de supermarkt te gaan. Nu stap ik op de fiets en sta binnen 5 minuten bij de winkel.

Ik woon er nu precies drie jaar, en mijn eerste indruk klopt nog steeds. Het wonen is hier heerlijk! Ik vind het ook fijn dat Gent en Antwerpen zo dichtbij zijn, mocht je Terneuzen even willen ontvluchten. Ik dacht trouwens altijd dat ik een auto nodig zou hebben, maar dat is absoluut niet zo. Ik fiets lekker elke dag naar mijn werk.”

Verkenningstocht

“Wesley heeft mij Terneuzen laten zien. Zijn favoriete tentjes werden al gauw ook de mijne. Als we ergens lekker een drankje willen doen, kun je ons vaak bij Luwak vinden. Dit vind ik zo’n fijn café. Ook de zeedijk behoort tot één van mijn favoriete plekken in Terneuzen. Hoe uniek is het dat er gewoon een zeedijk midden in de stad te vinden is, waar je een heerlijke wandeling over kunt maken! In de zomer zijn wij ook vaak in Oud-Terneuzen te vinden op het terras. Dit is zo’n fijn plekje in Terneuzen. Dat doet mij echt aan Tholen denken.. de schattige authentieke huisjes zorgen voor veel sfeer en hebben niet veel nodig.

Dat vind ik trouwens wel jammer aan Terneuzen.. de binnenstad is zo nieuw en heeft weinig uitstraling. Tholen is een oud en authentiek dorpje en dat straalt meteen sfeer uit. Maar nu ben ik zo gewend aan het stadse, dat ik niet terug zou willen verhuizen hoor. Mensen zijn hier veel progressiever in hun manier van denken. Tholen is een gelovig dorpje waar mensen wat minder eigentijds zijn. Ik weet bijvoorbeeld nog dat ik vroeger een van de enige kinderen in de klas was die thuis een TV had. Terneuzenaren zijn gelukkig een stuk moderner.”

Advies

“Aan de nieuwkomers zou ik graag het volgende advies willen geven: Schrik niet van de directheid van Terneuzenaren! Dit kan in eerste instantie misschien afschrikken, maar als je er doorheen prikt zijn ze allemaal hartstikke aardig.”