• Vliegende Hollander by night

Verhuisd voor de liefde: Marleen Korstanje

Hoe romantisch klinkt dat: ‘Verhuizen voor de liefde’? Of je nu van Groningen naar Zeeuws-Vlaanderen, of van je geboortedorp naar de andere kant van de wereld verhuist: liefde kent geen afstand. In deze nieuwe rubriek spreken we nieuwbakken Terneuzenaren die een sprong in het diepe durfden te wagen om te verhuizen voor de liefde.. That’s amore! Want wees eens eerlijk, wie zwijmelt er nou niet graag weg bij een romantische love story?!

De 27-jarige Marleen Korstanje verruilde zo’n 3 jaar geleden haar vertrouwde thuishaven Renesse in voor Terneuzen. Toen Marleen een aantal jaren geleden voor de grap Tinder installeerde, had ze niet verwacht daar haar droomman tegen het lijf te swipen. Laat staan dat ze een aantal jaar daarna het strand zou inruilen voor de zeedijk.

Terug naar het begin..

“Mijn beste vriendin stelden voor ‘laten we gaan tinderen!’. Onder het genot van een wijntje gingen we tinderen, en had ik een aantal matches.. waaronder Brian! Ik werkte destijds in de horeca, en dus ook in de weekenden, dus ik had weinig tijd om af te spreken. Door de week in de groothandel van de vader van mijn beste vriendin, en ik het weekend in een strandtent in Renesse. Gelukkig trok Brian zijn stoute schoenen aan, en is spontaan naar Renesse geracet. Hij stuurde mij een foto van de strandtent waar ik werkte, en zei ‘kijk eens waar ik ben!’. Maar omdat ik aan het werk was, heeft hij 4 uur op mij moeten wachten. We zijn bij een friettent even wat gaan eten en een rondje gaan wandelen. Het klikte eigenlijk meteen. De week daarop kwam hij weer terug, en sindsdien hebben we een relatie.”

Eerste indruk

“Ik moet bekennen dat ik Terneuzen even moest opzoeken, want ik was er nog nooit geweest. Ik weet nog heel goed toen ik de allereerste keer door de tunnel ging.. toen dacht ik echt ‘waar ga ik in hemelsnaam naartoe?!’. Hij werkt bij de gemeente, en ik volgde de defensie opleiding in Apeldoorn. Zo hebben we drie jaar heen en weer gereisd naar elkaar. Omdat ik mijn opleiding niet heb voltooid, moesten we afwegen waar we wilden wonen. We hebben alle plus- en minpunten naast elkaar gezet. Huizen in Renesse zijn echt heel duur, terwijl je in Terneuzen nog een leuk huis kunt kopen voor een aantrekkelijk bedrag. Ook werkt Brian al heel lang bij de gemeente en voetbalt bij de Terneuzense Boys, dat geef je niet zomaar op. Daarnaast moet je ook denken aan je toekomst, en als je een kinderwens hebt ga je natuurlijk ook kijken naar scholen. Kinderen in Renesse moeten helemaal naar Zierikzee naar de Middelbare school, in Terneuzen is het lekker dichtbij. Je moet keuzes maken, en goed rondkijken.

Wat ik ook heel fijn vind aan Terneuzen is het aanbod winkels. Als ik bijvoorbeeld heel simpel even een nieuwe spijkbroek wil kopen, dan ga ik gewoon even naar de binnenstad. Of als ik boodschappen ga doen heb ik de keuze tussen de verschillende supermarkten. En die zijn ook een stuk groter dan in Renesse. Daar heb je vooral veel toeristen supermarktjes.”

Verkenningstocht

“Een van de eerste dingen die ik deed was inschrijven bij een sportschool om nieuwe mensen te leren kennen. Ik wilde niet afhankelijk zijn van de vriendengroep van Brian. In de loop der jaren het ik onder andere daar nieuwe vrienden gemaakt.

In het begin hebben we veel rondjes gereden en gaf Brian veel uitleg. We gingen veel fietsen en met zijn vrienden mee op stap. Zo leer je een stad wel echt goed kennen. Omdat ik natuurlijk al een aantal jaren in Terneuzen kwam, was het niet volledig onbekend terrein. Dat is wel fijn. Ik heb om een fijn tempo kennis gemaakt met de stad.

Ik moest natuurlijk ook op zoek naar een nieuwe baan. Ik werkte nog bij een notaris kantoor in Zierikzee, maar die afstand was toch best ver. Gelukkig heb ik nu een hele leuk baan gevonden in Terneuzen! Ik heb gewoon op google gezocht naar administratiekantoren, en allemaal aangeschreven. Bij eentje mocht ik meteen op gesprek en werd aangenomen! Nu ga ik elke dag lekker op de fiets en sta ik binnen 10 minuten op het werk.

Het enige wat ik wel mis, is het strand. Vroeger stond ik zo op het strand, nu moet je eerst minimaal een kwartier rijden. Maar dat neem ik voor lief, hier kun je weer lekker wandelen over de zeedijk.”

Tips voor nieuwe Terneuzenaren

“Ik ben er echt ingegroeid omdat ik er al zo vaak was geweest. Als je goed openstelt voor een nieuwe uitdaging en de juiste mensen om je heen verzameld, kan je bereiken wat ik nu heb. Je moet het op je af laten komen. Wel eerst goed de plussen en de minnen tegen elkaar afwegen.

Mijn tips voor Terneuzen zijn: absoluut de Griek! Daar ben ik helemaal weg van. En de Westbeer kom ik ook graag. Dat zijn echt twee plekken waar je geweest moet zijn. En natuurlijk de Zeedijk om te wandelen. Uiteindelijk ben ik ook een beetje verliefd geworden op Terneuzen!”