• Vliegende Hollander by night

Verhuisd voor de Liefde… Naomi Dellaert-de Decker

Dating in een digital era; dat kun je natuurlijk doen via een datingapp of datingwebsite. Dat gold ook voor Naomi en Robbert. Naomi maakte eigenlijk voor de grap een account aan op een datingwebsite, want ze verwachtte er eigenlijk niet veel van. En zie hier: nu zijn ze bijna acht jaar verder, getrouwd en hebben drie prachtige kinderen. Naomi verhuisde voor haar grote liefde Robbert van Vlissingen naar Zeeuws-Vlaanderen en daarom vertellen we vandaag het verhaal van Naomi en Robbert. Want wees eerlijk, we genieten toch allemaal van een romantische love story?

Naomi komt uit Vlissingen, van ‘den overkant’. Ze was eigenlijk al een tijdje alleen en maakte na een suggestie van één van haar collega’s een account aan op een datingwebsite: ‘Ik maakte het account aan met de intentie dat het niks ging worden. Op den duur kwam ik Robbert tegen en bleken we een match te zijn. We hebben een tijdje online met elkaar gechat, maar na twee weken was het tijd voor een date. Super spannend want als je iemand online ontmoet weet je natuurlijk niet hoe diegene in het echte leven is. Maar… de date was geslaagd en je zou kunnen zeggen dat het liefde op het eerste gezicht was, want nu zijn we al bijna acht jaar samen en super gelukkig met elkaar!”

Op onbekend terrein

Naomi, die geboren en getogen is in Vlissingen, was totaal niet bekend in Zeeuws-Vlaanderen. Ze kwam hier wel eens met haar grootouders om familie te bezoeken, maar dat was al lang geleden. “Robbert woonde in Zandstraat, daar had ik dus nog nooit van gehoord. Ik kwam vroeger wel in Hoofdplaat en IJzendijke met mijn grootouders. Maar van de plaatsen Terneuzen, Sas van Gent en Zandstraat wist ik het bestaan niet af.

De afstand tussen Vlissingen en Zandstraat is ongeveer een half uurtje. Het valt op zich mee, maar voor ons was dat niet heel praktisch. Robbert werkte zeven dagen in de week in Gent en ik werk in de zorg. Hierdoor was het lastig om elkaar te zien. Soms zagen we elkaar gewoon twee weken lang niet! Daarom heb ik het besluit genomen om te verhuizen naar Zandstraat.”

Het verschil tussen stad en dorp

Verhuizen van een stad als Vlissingen naar een klein dorpje als Zandstraat was een hele omschakeling voor Naomi: “Ik vond het in het begin heel moeilijk. Je hebt de liefde van je leven ontmoet en wilt bij elkaar zijn, maar Zandstraat is toch een groot verschil met Vlissingen. Vlissingen was namelijk echt mijn stad. Toch voelde dit wel als een logische keuze; ik woonde in een appartement en Robbert in een mooi huis met tuin. De keuze was dus snel gemaakt.

De sfeer in Vlissingen is heel anders dan de sfeer in Zeeuws-Vlaanderen. In Vlissingen is iedereen meer met zichzelf bezig en hier in Zeeuws-Vlaanderen is het meer ‘ons kent ons’. Dit is wel iets waar ik aan moest wennen. Ik merk dan toch wel dat ik echt Vlissinger ben, omdat ik die anonimiteit soms ook wel weer fijn vind. 

Wat ik het meeste mis aan Vlissingen is het strand, want ik houd echt van het strand! Ik ging vroeger in de winter altijd uitwaaien met de hond. Dat vond ik heerlijk. Nu moet ik de auto pakken en een half uur rijden voordat ik op het strand in Breskens ben. Maar gelukkig heb ik de mooie natuur ervoor in de plaats gekregen. Ik kan in de zomer echt genieten van de rust in de polders en het zien van de paarden en koeien. Daarnaast zit je ook dicht bij de grens; ik ging dus regelmatig even naar België om te winkelen of om boodschappen te doen. Nu kan dat momenteel niet, maar normaal gezien stond ik er zo.”

Op avontuur in Zeeuws-Vlaanderen

“Ik kende natuurlijk bijna niemand in Zeeuws-Vlaanderen, laat staan in Zandstraat. Via mijn man heb ik eigenlijk iedereen leren kennen. Daarnaast ben ik er ook zelf op uit gegaan. Ik ben naar Hoofdplaat en IJzendijke geweest om te kijken hoe het daar is. Tegenwoordig ga ik er ook wel eens op uit met mijn sportfiets en ontdek ik nieuwe plekjes in de buurt. Ik kende de buurt namelijk totaal niet! Ik ging bijvoorbeeld elke keer naar de Jumbo via de Sluizen en naar de Gamma via de brug van Sluiskil. Een tijdje later kwam ik erachter dat die heel dicht bij elkaar lagen en ik gewoon dezelfde route kon nemen.” Vertelt ze lachend. “Zo ontdek je steeds meer in de regio. Gelukkig weet ik nu ongeveer alles wel te zitten!”

Tip voor nieuwe Terneuzenaren

Ten slotte vroegen we Naomi wat haar tip zou zijn voor nieuwe Terneuzenaren: “Mijn advies zou zijn om er zelf op uit te gaan. Pak gewoon de auto en begin te rijden. In het begin heb ik dat veel gedaan en dan kom je op de meest onbekende plekken, met soms ook wel grappige namen. Gelukkig bestaat er zoiets al navigatie waardoor je altijd weer veilig thuis komt! 

De meest verrassende plek voor mij was Nummer 1. Vroeger reed ik vaak van Breskens naar Hoofdplaat en onlangs kwam ik erachter dat ik door het dorpje Nummer 1 reed. Jarenlang was dit mij nooit opgevallen, zo vind je allemaal kleine dorpjes waar je het bestaan niet eens vanaf weet. Maar op deze manier ontdek je de regio wel het beste!”