• Vliegende Hollander by night

Verhuisd voor de liefde: Nena de Vries

Hoe romantisch klinkt dat: ‘Verhuizen voor de liefde’? Of je nu van Groningen naar Zeeuws-Vlaanderen, of van je geboortedorp naar de andere kant van de wereld verhuist: liefde kent geen afstand. In deze nieuwe rubriek spreken we nieuwbakken Terneuzenaren die een sprong in het diepe durfden te wagen om te verhuizen voor de liefde.. That’s amore! Want wees eens eerlijk, wie zwijmelt er nou niet graag weg bij een romantische love story?!

Nena verruilde in juli van dit jaar haar thuishaven Vlissingen, in voor ‘de overkant’. En ook haar vriend verruilde het Vlaamse Dendermonde in voor het Zeeuws-Vlaamse Terneuzen. Een gulden middenweg om samen gelukkig bestaan op te bouwen.

Terug naar het begin

“Wij leerden elkaar ongeveer twee jaar geleden kennen. Op een gegeven momenten hebben wij besloten om af te spreken op de boulevard in Vlissingen. Hij kwam mij in Vlissingen bezoeken vanuit Dendermonde, erg lief vond ik dat. Wij zijn toen naar het strand gegaan, waar wij veel gepraat hebben tot zonsondergang. Het klikte erg goed tussen ons en we spraken steeds vaker af. Hij kwam heel graag in Zeeland, hij vond de duinen en de zee vooral mooi. Ik kwam ook best wel vaak in België, maar Dendermonde was een nieuwe plaats voor mij. Uiteindelijk heb ik nog een halfjaar in Mechelen gestudeerd voor mijn minor, waarbij ik ook een halfjaar in Dendermonde verbleef bij mijn vriend.
Wij hadden al een tijdje verhuisplannen, maar door corona zijn we daar toch anders over gaan denken en besloten wij dat we dit toch gauw wilden realiseren. De grenzen sloten, en het was erg moeilijk om elkaar te zien. Hij kwam dan met zijn race fiets naar de grens, en zo konden we elkaar gelukkig toch nog zien. Omdat dit een erg moeilijke periode was, heeft mijn vriend een brief naar de burgemeester van Dendermonde gestuurd, met het verzoek de grens over te mogen om mij te zien. Gelukkig kreeg hij daar toestemming voor, en kon hij met zijn formulier de grens over. Door deze situatie hebben wij besloten om toch gauw een huisje in Zeeland te zoeken. Uiteindelijk bleek Terneuzen een gulden middenweg. Hij werkt meestal in Gent en omstreken, dus die afstand is prima te doen.”

Eerste indruk

“Terneuzen kende ik uiteraard wel. Maar meer van ‘oh dat ligt aan de andere kant, dan moet je tol betalen’. We kwamen er natuurlijk ook vaak langs als we naar Dendermonde reden. Daarom vonden wij het wel een mooie middenweg om te gaan settelen. Dan wonen we wél in Zeeland, maar allebei niet te ver van onze thuishavens. Wat mij wel een beetje bang maakte waren de verhalen die ze aan ‘onze kant’ vertelden over Terneuzen. Er werd gezegd dat het hier ‘heel rustig was en dat de mensen erg stug konden zijn’. Nou, gelukkig ervaar ik dat totaal niet zo. Ik woon in een hartstikke leuk buurt met super vriendelijke behulpzame mensen. Veel mensen maken een praatje met me.
Ook op het werk zijn mijn collega’s vriendelijk. Ik studeer nog aan de HZ, maar met mijn bijbaantje ben ik overgeplaatst van de locatie van Middelburg naar Terneuzen. Het was erg fijn dat dit geregeld kon worden. Omdat ik hier vrij nieuw ben vraag ik mijn collega’s wel eens om tips.

Ik denk dat mensen van ‘mijn kant’ niet vaak aan deze kant komen vanwege de tunnel. Dus je hoort enkel de verhalen van mensen over ‘deze kant’. Wat ik wel mis aan Vlissingen is de boulevard met de gezellige terrasjes en het strand. Hier heb je ook wel kleine strandjes, maar dat is toch niet hetzelfde. Gelukkig sta je binnen 25 minuutjes in Vlissingen en het strand. Intussen heb ik het hier ook erg naar mijn zin en valt er genoeg te beleven binnen Terneuzen.

Verkenningstocht

“We zijn best wel een tijdje bezig geweest om het geschikte huis te zoeken. Vaak werd er overboden en moesten we weer opnieuw beginnen. We zijn verschillende wijken gaan verkennen. We zochten echt een gezellige woonwijk waar een fijne sfeer heerst. Gelukkig hebben we het ideale huis gevonden in een leuke wijk.

Om de stad te verkennen, zoek ik vaak op internet waar alles zit. Soms pak ik gewoon mijn fiets om de buurt te verkennen en dan fiets ik gewoon over de zeedijk of door het centrum. Momenteel zit ik echt nog in de oriëntatiefase, want ik zoek bijvoorbeeld ook nog naar een leuke sport die ik in Terneuzen kan beoefenen. Gelukkig geven mijn collega’s en buren mij vaak tips waar je bijvoorbeeld lekker kunt gaan eten. Mijn vriend is vroeger een fanatiek wielrenner geweest, en stapt nog steeds graag op zijn racefiets om de regio te verkennen!

Tips/advies nieuwe Terneuzenaren

“Mijn advies voor mensen die de sprong durven te wagen is: ga vooral niet af op dingen die mensen zeggen of verhalen die je hoort.. Je moet een stad echt zelf ontdekken!

Vraag vooral veel aan lokale mensen, want op het internet kun je niet alles vinden. Zo ontdekten wij de Otheense Kreek, de Westbeer en hebben wij heerlijk gegeten bij Grieks Restaurant Delphi.”