• Vliegende Hollander by night

Verhuisd voor de liefde… Tamara Verhamme

De liefde vinden in coronatijd… het klinkt misschien als de meest onmogelijke zaak, maar niet voor Tamara en Richard. Zij leerden elkaar eind 2019 kennen en het klikte gelijk. Maar toen kwam corona en in maart 2020 ging het land op slot, wat doe je dan? Met wat geduld en creativiteit kom je er wel en is het zelfs mogelijk om in coronatijd de liefde te vinden. Momenteel wonen Richard en Tamara gezellig samen in het centrum van Terneuzen. Vandaag vertellen wij het verhaal van Richard en Tamara. Want wees eens eerlijk, we kunnen allemaal wel een romantische lovestory gebruiken in deze tijd!

Hoe het allemaal is begonnen…

Tamara komt van oorsprong uit België. Haar moeder komt daarentegen wel uit Zeeuws-Vlaanderen, omdat zij ook verhuisd is voor de liefde; maar dan van Nederland naar België. Tamara heeft daarom nog steeds familie wonen in Zeeuws-Vlaanderen, zo ook haar nicht Gisèl. Ze ging regelmatig met Gisèl op stap in Zeeuws-Vlaanderen, zo leerde ze ook haar vrienden kennen. “Op een koude zondag speelde er een band in de stad. Samen met mijn nicht en haar vrienden gingen we gezellig naar de band kijken. Richard was bevriend met de vrienden van mijn nicht. Op een gegeven moment had ik oogcontact met Richard en kwam hij een praatje maken. Het klikte gelijk!”

Een paar maanden later kreeg Tamara een vriendschapsverzoek via Facebook: “We zijn toen eigenlijk gelijk met elkaar gaan chatten via Messenger en wilden al vrij snel afspreken met elkaar, maar toen kwam de beruchte dinsdag; het land moest op slot. Dit maakte het heel lastig om iets leuks te doen samen. België zat op slot en ik kon niet meer over de grens. Bij de pakken neer zitten is geen optie. Je moet denken in oplossingen, dus zijn we gaan bellen. Toen de grenzen weer opengingen grepen we onze kans en stond de date al snel gepland.” 

Maar wat ga je met je date doen tijdens coronatijd? Alles is dicht! Dit was voor Richard en Tamara geen probleem: “Eén van Richards hobby’s is koken, hij stelde daarom voor om te koken voor mij. Normaal gezien zou ik op een eerste date niet bij iemand thuis gaan eten, maar in deze tijden heb je niet veel opties, dus ging ik gezellig bij hem eten. De avond was supergezellig én hij had heerlijk voor mij gekookt. Na zo’n gezellige avond bleef het natuurlijk niet bij één date, we spraken al snel geregeld af. Het gevoel tussen ons begon steeds meer op te bloeien. Eigenlijk ging alles heel goed, maar wel sneller dan dat het in normale omstandigheden zou gaan. 

We waren al eventjes aan het daten toen de zomervakantie eraan kwam. Richard had eigenlijk al plannen gemaakt voor de zomervakantie; hij zou drie weken naar Kroatië gaan. Helaas kon dat niet doorgaan, dus stelde hij voor om samen op vakantie te gaan: hij zou mij verrassen. Ik ben zelf kleuterjuf, dus voor mij was dat geen probleem, ik had toch vakantie. Hij had een speciaal vakantieboekje gemaakt voor mij, waarin onze hele reis stond uitgestippeld; we gingen 10 dagen weg met de auto. Ons avontuur begon in Rotterdam, daarna zijn we doorgereden naar Duitsland. Na Duitsland zijn we naar de Ardennen in België gegaan en uiteindelijk kwamen we 10 dagen later weer terug aan in Terneuzen.

Toen we terugkwamen in Terneuzen vroeg hij of ik wilde blijven; sindsdien ben ik eigenlijk niet meer terug naar België gegaan. Door corona is het bij ons allemaal heel snel gegaan. Normaal gezien zou ik nooit na een vakantie van 10 dagen met iemand gaan samenwonen, maar het voelde zo enorm goed. Nu woon ik dus sinds kort in Terneuzen en ben ik super gelukkig met Richard. Daarbij heeft hij ook nog twee prachtige dochters met wie ik heel goed overweg kan!”

Verschil met België

“Mijn moeder komt uit Zeeuws-Vlaanderen, dus ik ben eigenlijk opgegroeid met de Belgische cultuur, maar ook de Nederlandse cultuur. Ik ken Nederland vrij goed omdat ik vroeger ook graag veel tijd doorbracht bij mijn familie in Nederland. Veel van mijn Belgische vrienden vinden sommige van mijn Nederlandse gewoontes maar gek, bijvoorbeeld dat ik satésaus eet bij de kip. Dat is wel iets wat ik heb geleerd van mijn opa en oma uit Nederland, ik ben dat zo gewend! Een groot verschil wat ik ook wel zie is dat Belgen vaak iets terughoudender zijn, terwijl veel Nederlanders gewoon zeggen wat ze denken, dat vind ik heel fijn aan Nederland.

Kortom; ik ben momenteel heel gelukkig hier met Richard en ik heb geen spijt dat ik deze stap gezet heb!” 

Ontdekken van de regio

Tamara is sinds augustus verhuisd naar Terneuzen: “Dat ging niet heel makkelijk, het was veel papierwerk, maar uiteindelijk ben ik nu officieel inwoner van Terneuzen. Door de huidige omstandigheden kunnen we natuurlijk niet heel veel doen. Richard en ik zijn veel gaan wandelen om de regio te ontdekken. De Zeedijk in Terneuzen is mijn favoriete plek om te wandelen, het is daar zo mooi en rustig met het prachtige uitzicht op de zee. Ik heb ook een fiets aangeschaft waar we geregeld mee op pad gaan. Wij wonen momenteel in het centrum van Terneuzen, dichtbij de markt. Het centrum is nu vrij rustig, maar toch is er – in andere omstandigheden- een gezellig stadsleven. Dat vind ik echt super aan Terneuzen!

Ik vind Terneuzen een hele fijne plek om te wonen. Je hebt en kan er eigenlijk alles wel doen, van wandelen langs de Zeedijk tot bijvoorbeeld het bezoeken van evenementen als de Havenfeesten. Alles is binnen handbereik. Het is in Terneuzen mogelijk om de gezelligheid en drukte op te zoeken, maar ook de rust en stilte, wat ik persoonlijk een hele mooie combinatie vind.” 

Tip voor nieuwe Terneuzenaren

“Richard en ik gaan geregeld wandelen of fietsen aan de Zeedijk in Terneuzen. Er zijn zo veel mooie plekken in Terneuzen om te ontdekken, maar de Zeedijk is toch mijn favoriet. Hier vind je ook het haventje van Terneuzen en wanneer het lekker weer is gaan we graag varen met onze vrienden en met mijn nicht. Ook is Oud-Terneuzen één van die mooie plekken, ik vind het daar zo mooi en gezellig! Je vindt daar veel restaurants waar je gezellig een hapje of drankje kan doen. Capaco is een van mijn favoriete restaurants daar. Echt een aanrader! Daarnaast is de markt ook altijd supergezellig, het is altijd druk waardoor je een echt stadsgevoel krijgt! 

Er is normaal gezien bijna altijd iets te doen in Terneuzen wat ik heel fijn vind. Zo heb je bijvoorbeeld elk jaar de kermis of de Havenfeesten. Maar ook koopzondag en koopavond vind ik heel gezellig. Genoeg te doen dus voor (nieuwe) Terneuzenaren!”