• Vliegende Hollander by night

VERNIEUWD: Beleef Mode

Modeliefhebbers kunnen al 8.5 jaar hun hart ophalen bij Beleef Mode in de Havenstraat.  De winkel onderging dit jaar een grote transformatie en opende eind augustus weer haar deuren. Na eerder al eens binnen te zijn gesprongen om een kijkje te nemen, zijn we teruggegaan om eigenaresse Bianca uitgebreid te spreken over de verbouwing en de winkel.

De juiste uitstraling

“Beleef Mode is al 8,5 jaar te vinden in Terneuzen. Het was altijd al die welbekende droom om een winkel te starten en die mogelijkheid kwam op mijn pad. Ik heb de winkel overgenomen en ik ben nog iedere dag blij dat ik die stap heb gezet, ook al blijft het zo nu en dan spannend maar dat hoort bij ondernemen.  Het is het mooiste om de dames blij te maken, met een luisterend oor en natuurlijk ook de juiste outfit. De vernieuwde winkel is open sinds 22 augustus. De reactie van de klanten na het zien van de nieuwe winkel is zeer positief. Ze vinden het mooi, rustig en een tikkeltje chique, maar ze vinden het ook goed bij mij passen. Mijn klanten komen vooral uit Zeeuws-Vlaanderen, maar er komen bijvoorbeeld ook regelmatig dochters van klanten helemaal vanuit de Randstad als ze op bezoek zijn.

We hebben de winkel vernieuwd om de juiste uitstraling te behouden bij de merken en collectie die we verkopen. We hebben het concept en de inrichting zelf bedacht en ook de verbouwing hebben we grotendeels zelf uitgevoerd. We hebben een paar nieuwe merken in het assortiment en ook is het wat vrouwelijker ( volwassener ) geworden. Daarbij elk seizoen verandert er wel iets in het assortiment.

We organiseren twee keer per seizoen een show in de winkel met een hapje en een drankje. Dit is nu twee keer in september en twee keer in maart. De volgende avond is vrijdag 22 november vanaf 19.30 uur, wel even aanmelden a.u.b.. Daarnaast hebben we één of twee keer in het seizoen een gezellige zaterdagmiddag met een presentatie van de nieuwste binnengekomen collectie. We hebben in ieder geval altijd een kopje koffie, een glaasje wijn of bubbels. Verwennen hoort erbij.

Inspiratie voor de verbouwing

“Voor de verbouwing was het bezoeken van meubelbeurzen en het bezoeken van steden een grote inspiratiebron. We kijken ontzettend veel rond. Als we een stad gaan bezoeken, gaan we niet winkelen, maar kijken we vooral naar de winkel en ook niet te vergeten horeca interieurs en natuurlijk veel gluren op Instagram en in woontijdschriften. Daar kun je enorm veel inspiratie uit op doen! Je moet wel altijd je eigen draai eraan geven en je eigen smaak volgen.”

Hoogtepunt

“In iedere dag of jaar zit wel een hoogtepunt, maar dat we de winkel hebben kunnen verbouwen doordat afgelopen jaren de dames mij het vertrouwen hebben gegeven dat is toch wel echt een hoogtepunt. Daardoor komt de collectie merken nog beter tot zijn recht en hebben we nu 4 ruime paskamers waarmee iedere dame de ruimte voor zichzelf heeft en we een heerlijk zithoekje hebben gecreëerd voor het rust en denkmomentje  , uiteindelijk doe je het altijd voor de klant die voorop moet staan.”

Trends volgen

“Camel tonen doen het dit najaar erg goed, maar over het algemeen is er geen merk of trend die er uit schiet. Dat komt omdat we nog steeds in een periode zitten dat eigenlijk alles mag en je kunt het heel erg naar je eigen smaak combineren. De modewereld kan wel een trend dicteren, maar het gaat erom dat jij je als vrouw er lekker in voelt. Je eigen gevoel moet voorop staan en als de klant de paskamer uitkomt moet er een blijheid te zien zijn. Klanten worden altijd verrast door de collectie, het is altijd de moeite waard om binnen te komen.”

Ben jij al helemaal klaar voor komend seizoen? Nee? Ga dan zeker een kijkje nemen in de vernieuwde winkel van Beleef Mode (Havenstraat 20). Bianca en Lucie staan voor je klaar om je passend advies te geven!

Merken; Essentiel – LiuJo – Manila Grace – Baumund Pferdgarten – Notes du Nord – Closed – Dante6 – FilippaK –  Just in Case – Tiger of Sweden – Rhumaa – Marlies Dekkers – Atelier Content