• Vliegende Hollander by night

Vernieuwde PIT: ‘Nieuw programma in nieuw jasje’

Vrijdag 13 en Zaterdag 14 september opent Podium in Terneuzen (de PIT) de deuren weer na een lange zomerstop. Ze luiden het nieuwe programma in met het openingsweekend, met op vrijdag de ouwe vertrouwde Pubquiz en op Zaterdag Bass Mountain: een gratis toegankelijk Dubstep en Trap evenement.

Na maanden zwoegen hebben de vrijwilligers van de PIT ervoor gezorgd dat het café en de zaal bijna onherkenbaar veranderd zijn. “We hebben allemaal hard gewerkt aan een nieuwe look, en we hopen dat dit een duidelijk signaal naar buiten toe is dat wij klaar zijn voor een vernieuwde manier van samenwerken met onze omgeving,” zegt Michel Cornet (foto), voorzitter bij de PIT. Dat klopt ook want de zaal, het podium en het café hebben een ware make-over gekregen, het oogt binnen compleet anders.

“De medewerkers in de PIT voelen wel dat we erg aan het veranderen zijn, en dat is positief.” De PIT hoopt zo te laten zien dat ze erg veel in hun mars hebben voor de komende jaren. De PIT bestaat namelijk al meer dan 10 jaar: “Er staat een prachtig podium, een gezellig café en een knus terrasje op het binnenplein, evenals een geweldig team vrijwilligers om alles draaiende te houden. Al jaren zijn we deel van de Terneuzense uitgaanswereld, en we kunnen het prima vinden met de lokale ondernemers en gemeente om samen te werken. We willen zo focussen om unieke evenementen aan te kunnen bieden die aansluiten op het culturele aanbod in de regio. We hebben dan ook een erg mooi programma klaar staan om aan te kondigen,” vertelt Michel trots.

10 jarig-jubileum
De PIT is staat klaar om hun 10-jarig jubileum te vieren met een openingsweekend om het nieuwe programma in te luiden. De PIT Pubquiz is een gezellige en vertrouwde setting waarbij verschillende teams het tegen elkaar opnemen op de vrijdag. En Zaterdag begint het eerste echte feest op het Café Podium met Bass Mountain: Een feest vol ambiance met trillende baslijnen en een bescheiden maar nostalgische terugkijk op de afgelopen 10 jaar. De early days van Trap en Dubstep lijken zo nog niet zo lang geleden. De hype van Skrillex, DJ Snake, en de Harlem Shake gaan alweer een poos terug. De PIT gaat met Bass Mountain de Trap en Dubstep classics afstoffen om een echte old-school ervaring te geven. In het kleine café van de PIT zal de bass door heel je lichaam te voelen zijn, zoals het hoort!