• Vliegende Hollander by night

Video: Dit was Scheldeprijs 2018!

Stad Terneuzen kijkt terug op een geslaagde sportieve ochtend tijdens de start van Scheldeprijs 2018. Vele bezoekers genoten van het spektakel dat plaats vond op de Markt en op het Stadhuisplein.

Spanning door Zeeuwse wind

De Zeeuwse wind moest een extra element vormen tijdens de rit. En dan deed het! Van te voren was de spanning goed te merken. Veel wielrenners waren er nerveus van. “Het wordt een slagveld” vertelde Ralph Mobach, chauffeur en masseur van team Sunweb en afkomstig uit Sluiskil. Onze “eigen” Brian van Goethem uit Philippine is enthousiast over de start in zijn geboortestad. “Het is toch heel speciaal om hier te zijn, er zijn veel bekenden en dat maakt het extra leuk.”

Chaos zorgt voor verrassende winnaar

De Belgische kranten spreken van chaos. Zo’n 30 renners worden gediskwalificeerd doordat ze een rood stoplicht van een spoorwegovergang negeren. Enkele renners botsen tegen een stilstaande auto. De grote favorieten vallen uit en de winst gaat verrassend naar de jonge Nederlander Fabio Jakobsen van team Quick-Step.

Voor herhaling vatbaar

Voor het eerste in 106 jaar startte de oudste Belgische wielerklassieker ‘Scheldeprijs’ over de grens. Terneuzen was voor de start gastheer van deze bijzonder editie wat gedeeltelijk door Zeeland tourde en eindigde in Schoten (BE). De start van Scheldeprijs zal nog twee jaar in Terneuzen plaatsvinden. Wat ons betreft een prima eerste editie in de stad en zéker voor herhaling vatbaar!