• Vliegende Hollander by night

Viola bewijst ‘Vintage is HOT’

Een uit de hand gelopen hobby, maar die hobby opent wel een nieuwe deur in de Noordstraat van Terneuzen. Dat is wat Viola, eigenaresse van The House of Vintage, zegt over haar nieuwe winkel. Een huishouden onderhouden, een baan en een winkel erbij voor in het weekend, het klinkt bijna onrealistisch, maar powervrouw Viola combineert deze dingen toch echt. Wij spraken met haar over haar nieuwe winkel en de toevoeging aan de stad:

Winkel of webshop
“Ik had eerst het idee van laat ik een webshop starten met spullen die ik leuk vind, vintage uiteraard. Toen dacht ik: ‘nee dit soort spulletjes moet je zien, aan kunnen raken, kunnen bekijken en je moet kunnen snuffelen’. Toen ben ik eigenlijk is gaan kijken in Terneuzen wat er allemaal leeg stond en dat ging heel vlot. Officieel is het een pop-up winkel, dus ik heb een tijdelijk contract afgesloten om te kijken van wat doet het, loopt het, vinden de mensen het leuk, vind ik het leuk… in die fase zitten we nu eigenlijk, maar het gaat wel goed.”

Mijn opleiding was interieur stylist en daarin heb ik altijd wel de jaren 60 voornamelijk heel interessant gevonden. Dat is thuis een beetje zo gebleven in mijn eigen woning en die interesse die wordt gevoed als je op zoek gaat naar iets moois. Dan komt er zoveel moois voorbij, waarvan ik dan denk: dat wil ik ook, dat wil ik echt heel graag delen en ik wil niet dat het op de stort komt. Mensen bieden ook dingen aan hier, dat is ook heel leuk, dus inkoop dan ook nog. Ik zet hier wel alleen dingen die ik zelf mooi en leuk vind. Ze mogen alles aanbieden, maar ik koop niet alles op.

Er zit ook wel een stukje recyclen achter, niet dat die spullen gerecycled moeten worden, maar wel een stukje: laten we niet te veel verspillen, dit is allemaal bruikbaar. Het is in hele goede staat. Je kan er nog jaren lang plezier van hebben, dus waarom zou je naar een winkel met nieuwe spullen moeten gaan bij wijze van spreken.”

The House of Vintage

“De naam was eigenlijk wel een dingetje. Eigenlijk zocht ik te moeilijk. Je moet ook wel uit de naam op kunnen maken van wat het precies is. Meubelen kan je misschien niet helemaal associëren met The House Of Vintage, maar aan de andere kant: het is een huis en je kan binnen komen, je kan aan de eettafel gaan zitten, je kan op de bank gaan zitten, dus een beetje dat idee. Toen heb ik het gewoon wat eenvoudiger gedaan en uiteindelijk is daar gewoon het vintage huis uitgekomen, maar dan in het Engels.”

Toekomst
“Het is pittig om een baan, een huishouden en de winkel te combineren, maar ik ben een goede planner. Zolang je alles een beetje gescheiden kan houden dan komt het wel in orde. Voor alsnog zie ik het maar als toevoeging aan mijn leven en als hobby en mensen blij maken, mezelf blij maken en we zien wel wat de toekomst brengt.”

The House of Vintage is op vrijdagmiddag vanaf 13 uur geopend en op zaterdag vanaf 10 uur.