• Vliegende Hollander by night

Viva Espagna! In Spaanse sferen bij Tapasbar Capaco

Ben jij ook klaar met het natte weer en toe aan de Zomer? Bij de Tapasbar van Vincent waan je je even helemaal in het warme Spanje. Degenen die al eerder bij Capaco zijn geweest, weten wat je hier te wachten staat; je wordt volledig ondergedompeld in Spaanse sferen. Mocht je hier nog nooit zijn geweest, lees dan vooral even deze blog.. want deze zaak is absoluut een bezoekje waard!

Viva Espagna

Vincent is een échte horecaman in hart en nieren. Hij volgde zijn opleiding aan de hotelschool Ter Groente Poorte in Brugge en deed ervaring op bij verschillende restaurants. Al zijn hele leven gaat hij naar Spanje op vakantie en ontwikkelt, ondanks zijn klassieke Franse scholing, een fascinatie voor de Spaanse keuken en gewoontes. “Hoofdzaak is samen eten en delen, dat komt niet vaak voor in Europese keukens. Dat sprak mij zo aan. Iedereen is gelijk en wordt hetzelfde behandeld. Er wordt vooral gewerkt met verse producten, komt geen room aan te pas.. geen wonder dat Spanje het gezondste land is om te leven!”

Bij Capaco draait dus alles om tapas: “De oorsprong van tapas ligt natuurlijk in Spanje. ‘Tapar’ is het Spaanse werkwoord voor ‘afdekken’. Vroeger werden glazen wijn of bier werden bedekt met een plak worst om te voorkomen dat er vliegen in het glas kwamen. Al gauw ontdekte men ook dat wanneer er tijdens het drinken gegeten werd, mensen minder snel zat werden. Al gauw serveerden alle horecagelegenheden in Spanje kleine hapjes bij een borrel”.

Gat in de mercado

“Het is altijd al mijn droom geweest om een eigen tapasbar te openen. Bij gebrek aan écht Spaans eten in Terneuzen, besloot ik drie jaar geleden de stap te nemen. Ik wilde een plek creëren waar alle zintuigen geprikkeld zouden worden. Mensen die hier komen eten, moeten echt het gevoel krijgen alsof ze even in Spanje vertoeven. Dus niet enkel met eten, maar ook de sfeer, de muziek moeten de ervaring versterken. Alle facetten moeten kloppen. Daarom vind ik het ook belangrijk dat de gerechten niet alleen lekker zijn, maar er ook nog eens leuk uitzien. Klanten zijn vaak verrast door de leuke presentatie van onze tapas.

Ik ga elk jaar twee maanden naar verschillende plekken in Spanje om nieuwe inspiratie op te doen, zodat ik mijn klanten weer extra in de watten kan leggen. Het mooiste compliment dat ik heb gekregen is dat klanten zeiden dat ze blij waren dat we weer open zijn, omdat ze onze sfeer zo misten’. Dat is toch prachtig! Zo leuk om te horen dat onze inzet gewaardeerd wordt”.

Despacito!

Ook wij mochten even ‘op vakantie’. Vincent nodigde ons uit om zelf de Spaanse sferen te ervaren. No problemo, es bueno natuurlijk! En we hadden nog eens extra geluk, het was die avond live muziek. Eén keer in de maand kun je hier genieten van Spaanse live muziek. We kwamen binnen in het knusse restaurant en kregen een tafeltje toegewezen. We keken meteen onze ogen uit; de ruimte is gevuld met allemaal Spaanse tierelantijntjes. Ons drinken werd opgenomen, en we werden meteen geconfronteerd met de eerste verrassing. Ze serveren hier geen normale cola, fanta etc. je krijgt hier alleen échte Spaanse frisdranken. Ons oordeel: súper lekker!

De gasten stroomden tussen 18:00-18:30 uur binnen, en de eerste tapas verschenen. Je kiest hier niet van een kaart, maar je geniet van een avondvullend arrangement. Een avond vol verrassingen dus. We genoten van verschillende aioli soorten met brood, een tapas plank vol lekkere hapjes, een luxe tapas box en nog véél meer (onze favoriet: de varkenshaas puntjes!). Tot 22:30 verschijnen de leukste creaties uit de keuken. Mocht je al eerder vol zitten, kun je dit aangeven en krijg je je nagerecht. Door de knusse ruimte en ontstaat er veel contact tussen de tafels. Een heerlijke ongedwongen sfeer en iedereen is helemaal relaxt. Onze lachspieren draaiden overuren toen alle gasten een sambabal in de hand gedrukt kreeg, en iedereen enthousiast Spaanse hits zoals ‘La Bamba’ en ‘Despacito’ mee (probeerde) te zingen.

Vincent heeft geen woord gelogen, de sfeer was enorm ontspannen de regen buiten was even verleden tijd. Buikjes rond, spierpijn van het lachen.. Vamos á Capaco!