De Vliegende Hollander expositie

De Vliegende Hollander is onlosmakelijk verbonden met de stad Terneuzen. Agnes Andeweg publiceerde in juni 2015 het boek “De Vliegende Hollander en Terneuzen, van internationaal symbool tot lokale legende“. Het boek was het resultaat van een literatuurstudie uitgevoerd in het kader van het NWO (Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek) Alfa Meerwaarde project in opdracht van Gemeente Terneuzen. Speciaal voor Stichting Citymarketing Terneuzen schreef Agnes Andeweg een aantal verkorte teksten welke nu in beeld & tekst te zien zijn in “De Vliegende Hollander expositie”.

Het verhaal

De expositie vertelt het volledige verhaal van de Vliegende Hollander. Over hoe Kapitein Willem Van Der Decken zich transformeerde van koppige kapitein tot vrijheidsstrijder.. Over hoe de Vliegende Hollander meer dan een legende bleek en deze tot symbool werd van moed, snelheid en technische vooruitgang.. Over hoe de Vliegende Hollander een geheel eigen plaats in de stad Terneuzen heeft, al jaar en dag…

 

Wisselexpositie | De Vliegende Hollander in stripvorm – Stripfestival Terneuzen

Naast de vaste Vliegende Hollander expositie is tevens ruimte gegeven aan een wisselexpositie. De wisselexpositie wordt periodiek in het teken gezet van een bijzondere activiteit in Terneuzen. De komende maanden zal de wisselexpositie volledig in het teken staan van “De Vliegende Hollander in stripvorm”. Deze expositie is samengesteld in samenwerking met Stripfestival Terneuzen.

 

Vrij toegankelijk op elk gewenst moment

Je vindt de expositie aan de kop van de Noordstraat, op de kruising met de Vlooswijkstraat en de Heerengracht. Het is een open expositie wat betekent dat deze vrij toegankelijk is en op elk gewenst moment bezocht kan worden. In de avond is de expositie verlicht tot een bepaald tijdstip. Na deze eerste periode zal de expositie naar een nieuwe locatie verhuizen met ook een nieuwe wisselexpositie.

 

 

Uniek

Wanneer men zich in de buurt van de kop van de Noordstraat bevindt, zal de expositie niet onopgemerkt blijven. Alleen al de vorm van de expositie is bijzonder: twee zeecontainers met grote zeilen en patrijsborden in geheel eigen, Terneuzense stijl trekken direct de aandacht. In samenwerking met reclamebureau Recht Door Zee heeft Stichting Citymarketing Terneuzen een bijzonder element aan de stad toe willen voegen.