• Vliegende Hollander by night

Voetjes van de vloer: Danscafé Lady Luck opent haar deuren!

Met een uitverkochte avond kijkt ondernemer Elroy de Ruyter uit naar de opening op zaterdag 12 januari van Terneuzens nieuwe danscafé ‘Lady Luck’ in de Nieuwstraat. Lady Luck is het eerste onderdeel van een horeca drieluik. Over enkele maanden opent fondue restaurant ‘de Bomvrije’ met daarboven ‘lounge 1840’.

Kansen in Terneuzen

De 27jarige ondernemer uit Zaamslag springt in op de kansen in Terneuzen. De afgelopen 3 jaar heeft hij ervaring opgedaan in Axel met café het Amstelhoekje. Dat is onder de jeugd zo populair geworden dat iedereen uit Terneuzen daar te vinden was. De overstap naar Terneuzen geeft meer mogelijkheden tot groei. “Er zijn meer faciliteiten, de bereikbaarheid is goed en we kunnen aanhaken op meer evenementen en feestdagen” vertelt Elroy. Momenteel is het Amstelhoekje dicht om de overstap naar Terneuzen te kunnen maken, over enkele maanden gaat het terug open als ‘gewoon’ café.

 

Deurbeleid

Collega’s in de Nieuwstraat zijn blij met zijn komst. “Het is altijd beter als er meer aanbod is.”
Er wordt natuurlijk ook minder positief gedacht bij de komst van een nieuw danscafé. Elroy: “Daar laat ik me niet door beïnvloeden, we zijn goed voorbereid om zoveel mogelijk overlast te beperken. We hanteren een deurbeleid (18+) door middel van membership pasjes, zo weten we wie we binnen hebben. Er is voldoende toezicht en binnen hangt camerabewaking.”

Drie concepten

“Lady Luck is voor een breed publiek”, vertelt Elroy “De muziek is commercieel en gevarieerd. Er zal zeker één keer per maand een wat bekendere DJ draaien. Verder werken we regelmatig met thema’s. Zo creëer je een goede sfeer met gelijkgestemden.
Over een paar maanden openen we het fondue restaurant. We starten met diverse soorten fondue. Veel mensen denken alleen aan kaasfondue, dat houden we bewust nog even uit het menu zodat mensen kennis kunnen maken met andere smaken. Na afloop kunnen onze gasten naar boven voor nog een drankje in de lounge of natuurlijk naar Lady Luck. De lounge is ook toegankelijk zonder dat je het restaurant bezoekt.

 

Elroy heeft er met zijn team van zo’n 14 medewerkers veel zin in. “Voor de openingsavond zijn we met 220 kaarten uitverkocht. Spannend vind ik het niet meer, we gaan het gewoon doen!”

 

 

Voor meer informatie over de verschillende concepten en openingstijden kijk je op de facebookpagina