• Vliegende Hollander by night

Voorronde Kunstbende

Op zondag 11 juni vindt de Zeeuwse voorronde van Kunstbende Zeeland plaats in het Scheldetheater in Terneuzen. Kunstbende is dé springplank voor een nieuwe generatie makers. Iedereen tussen de 13 en 19 jaar die iets doet of wil doen met content, muziek, dans, DJ, beeldende kunst, fashion, film, schrijven of theater kan met Kunstbende meedoen. Tijdens de regionale voorronde strijden zo’n 100 Zeeuwse jongeren binnen verschillende kunst-categorieën tegen elkaar om een plek in de landelijke finale in Amsterdam. Deelnemers zijn afkomstig uit heel Zeeland en hebben eerder dit jaar kennis kunnen maken met Kunstbende via (online) workshops, open podia en events. De voorronde van Kunstbende Zeeland is voor iedereen gratis toegankelijk. Het programma start om 13.00 uur.

Tijdens de voorronde in Terneuzen betreden ambitieuze jongeren het podium met eigen werk. Er zijn diverse zalen, waarin doorlopend optredens te zien zijn. Deelnemers presenteren hun kunsten aan zowel publiek als aan een vakjury, bestaande uit professionals uit de creatieve sector. Maar er is meer: bezoekers kunnen meedoen aan activiteiten zoals zeefdrukken i.s.m. Toonbeeld, graffiti/stencilen met Klipdesign, dans-TikToks opnemen met MBO Dans, een oude spijkerbroek omtoveren tot een hippe tas met Saint Muze of gewoon lekker spelen in de chillhoek. De presentatie van de middag is in handen van Rens Polman (bekend van onder meer Keuringsdienst van Waarde, Drugslab, en Spuiten en Slikken) en Kevin van Gorkom (bekend van onder meer de hiphopformatie De Hobbyisten). Rond 18.15 uur vindt de grote prijsuitreiking plaats.

De voorronde van Kunstbende Zeeland is voor iedereen gratis toegankelijk en een feestje voor jong en oud. Het volledige programma staat vanaf 1 juni online op kunstbende.nl en op de Kunstbende-socials.

Last-minute aanmelden?

Zin gekregen om nog mee te doen? Check alle spelregels op kunstbende.nl/wedstrijd en schrijf je voor 25 mei nog in.