• Vliegende Hollander by night

VV Spui viert jubileum: 75 jarig bestaan

In het jaar 1948 begon het verhaal van de voetbalclub VV Spui (toen nog VSV). Een groep enthousiaste jongeren besloot om hun liefde voor voetbal samen te voegen en een team te vormen. In die tijd waren de middelen beperkt, maar de passie van de vrienden bleek enorm groot te zijn voor voetbal. Er werd getraind op een hobbelig weiland zonder beschikking over materialen.

Ondanks deze primitieve omstandigheden werden ze steeds beter en begon het team wedstrijden te spelen tegen andere dorpen in de omgeving.   

Het duurde niet lang voordat VV Spui een gerespecteerde naam kreeg en niet meer weg te denken was uit de Zeeuwse amateurvoetbal competities. Hun fairplay, sportieve houding, vastberadenheid en teamwork maakte ze geliefd bij de supporters.  

In de jaren die volgden, groeide VV Spui. Er kwamen betere trainingsfaciliteiten en er ontwikkelde zich een jeugdopleiding waar jonge jongens werden klaargestoomd om in het eerste team te spelen. Met de groei van de club kwamen er successen en tegenslagen. VV Spui veroverde verschillende kampioenschappen in de lokale competities maar er waren ook seizoenen waarin ze degradeerden.  

Ook de hechte supporters en de gemeenschap maakte de club bijzonder. Supporters kwamen elke week samen om hun team aan te moedigen, vriendschappen en herinneringen werden gemaakt op de tribunes. Inmiddels heeft VV Spui evenveel leden als dat er mensen in Spui wonen. Aankomend weekend wordt het 75-jarige bestaan van VV Spui, wat ooit in 1948 werd opgericht door vrienden, gevierd.

Vrijdag begint de dag om 14.00 met het ‘Walking Football Toernooi’. Om 20.00 vindt de receptie voor het jubileum plaats gevolgd door een feestavond met dj van 21.00 tot 01.00. Op zaterdag begint de dag al vroeg om 09.30 met een toernooi voor de JO6. Om 11.30 vindt het Kelderklasse Toernooi plaats, gevolgd door de prijsuitreiking om 15.35. Om 16.00 vindt de wedstrijd plaats waar iedereen op wacht: Spui 1 speelt tegen Oud-Feyenoord. De dag wordt vanaf 18.00 tot 01.00 afgesloten met een feestavond. Er is op zaterdag ook aan de kinderen gedacht: er zijn springkussens en verschillende foodtrucks te vinden op het hele terrein.