• Vliegende Hollander by night

Wandelroutes

Van de Westerschelde naar de Stad

Kan je niet kiezen? Een wandeling langs de Westerschelde, of toch door de stad? Een wandeltocht van 8,5 km brengt deze twee onderdelen samen. Je wandelt over de Scheldeboulevard naar het centrum van Terneuzen met als eindpunt de sluizen en de Westerschelde. Een leuke tocht langs verschillende natuurgebieden in Terneuzen!

Terneuzen ligt aan één van de grootste natuurgebieden van Nederland: de Westerschelde. Een grote oppervlakte met slikken en schorren, zout en brak water, eb en vloed én voor onderwaterdieren, vissen en vogels een hele belangrijke leefomgeving…

Ook de grootste kreek van Zeeuws-Vlaanderen: de Otheense kreek is onderdeel van de route. In het riet aan de oever broeden karekieten en rietzangers. Maar ook in de binnenstad en de buitenwijken zie je heel veel groen. Wil jij deze twee kanten van Terneuzen ontdekken?

Stadsontdekkingstocht Vliegende Hollander

Ontdek de stad van de Vliegende Hollander! Met deze route wandel je door de historische én moderne straten van Terneuzen. Deze havenstad is het geografische en economische middelpunt van Zeeuws-Vlaanderen.

Terneuzen wordt genoemd als de thuishaven voor de Vliegende Hollander.  Tijdens een tocht door het centrum tref je het stalen spookschip in de stadsgracht.

Onderweg kun je ook een kijkje nemen achter de schermen van Het Portaal van Vlaanderen, de vertakking naar Gent. Geniet van een prachtig uitzicht over de stad en de Westerschelde.

Maritieme wandeling door Terneuzen

Wil jij liever een maritieme wandeling door Terneuzen? Dat kan! Portaal van Vlaanderen zet je na een Maritieme rondrit met hun zonnetrein af bij de Scheldeboulevard. Je stapt uit voor een kleine wandeling door het oude centrum van Terneuzen waarbij een stukje maritieme geschiedenis je wordt bijgebracht.

Tarieven en arrangementen vindt je op de website van Portaal van Vlaanderen.

Margarethapolder

Vanaf  augustus tot en met december organiseert café de Griete een aantal excursies onder begeleiding van een gids door de Margarethapolder. Normaal is het grootste deel van het natuurgebied afgesloten voor publiek. Deze excursie geeft je dus de mogelijkheid om het natuurgebied van nog dichterbij te bewonderen. Je struint ongeveer 2,5 uur door het natuurgebied terwijl een gids je alles bijbrengt over de vogels, planten en de verbinding met de Westerschelde.

Interesse in deze excursie? Neem dan een kijkje op de website van café de Griete.

Gidsenteam Zeeuws-Vlaanderen

Van mei tot en met september organiseert Gidsenteam Zeeuws-Vlaanderen iedere zaterdag om 14:00 uur een wandeling door Terneuzen. De wandeling begint vanaf de publieke ingang van het stadhuis in Terneuzen.

Meer informatie? Neem een kijkje op de website van Gidsenteam Zeeuws-Vlaanderen.