• Vliegende Hollander by night

Weekmarkt Terneuzen – marktkramers in beeld

Op woensdag is het weekmarkt in het centrum. Veel bekende maar af en toe ook nieuwe gezichten. We stellen ze graag even aan je voor!

Wapen van Marijs
Het Wapen van Marijs komt oorspronkelijk uit Arnemuiden en staat al zo’n 8 jaar op de weekmarkt.

“Onze specialiteit? Vers gesneden haringen, heel het jaar door! Dat is tegenwoordig heel bijzonder, daarvoor komen mensen echt naar ons toe. En voor de huisgemaakte specialiteiten zoals maaltijden en onze super lekkere salade’s die heel populair zijn. Kant en klaar is voor ons heel belangrijk! Mensen hebben soms geen zin om te koken, dus kiezen ze een goede maaltijd buiten de deur. En uiteraard voor de gezelligheid, wij zijn altijd vrolijk!”

Dolf Schoot
Dolf Schoot is voor velen vaste prik op de weekmarkt, ze staan er immers al meer dan 50 jaar! Deze viskraam uit Axel is een heus walhalla voor visliefhebbers.

“Mijn vader is dit bedrijf zo’n 70 jaar geleden gestart. Daarna hebben mijn broer en zussen het overgenomen. Ik (Axel) zit er nu ongeveer 8 jaar in.
Onze klanten komen naar ons voor onze kwaliteit en verse producten. We hebben zelfs klanten die al 60 jaar naar onze kraam komen, dat is toch prachtig. We bieden de klanten meer dan de standaard producten. Deze kun je allemaal bekijken in onze 12m lange vitrine. Wij doen ons best, en meer kunnen wij niet doen.”