• Vliegende Hollander by night

Welkom in Terneuzen

TerneuzenEen havenstad. Een stoere stad met een prachtige omgeving. Een regio met karakter, sfeer en unieke verhalen en bezienswaardigheden. Ja, Terneuzen is jouw bezoek absoluut waard!

✅ Bewonder de imposante oceaanreuzen vanaf de Zeedijk, de sluizen of de scheepsspottersplek.

✅ Stap in de voetsporen van kapitein Willem van der Decken, en ervaar het mysterieuze verhaal van De Vliegende Hollander.

✅ Heerlijk cruisen langs de ruige Westerschelde of door de groene polders op de fiets of met een E-chopper.

✅ Maak een ontspannend ommetje door een van de mooie kernen.

✅ Duik in het verleden en bezoek een van vele de boeiende musea in de regio.

✅ Bourgondisch genieten van alle smaken en culinaire vondsten die de streek te bieden heeft.

✅ Met een bomvolle evenementenkalender valt er altijd wat te beleven!

Kortom; zet koers naar Terneuzen en ervaar het unieke nautische karakter van de stad, wandel op de zeedijk waar je de schepen bijna kunt aanraken en beleef het verhaal van de zeemanslegende de Vliegende Hollander.

 

Wie, wat, waar

  • Heb je vragen over burgerzaken, openbare ruimte, vergunningen, parkeren, gemeentelijke dienstverlening, het vestigen van je bedrijf, afval, etc. Neem dan contact op via dit contactformulier.
  • Wil je een evenement organiseren in de gemeente Terneuzen waar een vergunning voor nodig is? Of wil je weten wat er met betrekking tot veiligheidsprotocollen mogelijk is? Neem dan contact op met Mathy de Clerck declerck@terneuzen.nl
  • Voor vragen over openingstijden, winkelstraten, retailacties of markten in de binnenstad van Terneuzen kun je contact opnemen met ondernemersvereniging Bizzy: info@bizzy-terneuzen.nl
  • Heb je interesse om jouw bedrijf in het centrum van Terneuzen te vestigen en ben je op zoek naar meer informatie en mogelijkheden? Neem dan contact op met onze stadsmanager Wout den Doelder: wout@stadterneuzen.nl
  • Bij het Tourist Information Point (TIP) Terneuzen ontdek je alles wat gemeente Terneuzen te bieden heeft. Je vindt er informatie over bezienswaardigheden, hotspots, fiets- en wandelroutes en uitjes in de omgeving. Je kunt er ook terecht voor leuke (Zeeuwse) cadeauartikelen. Je vindt het TIP in het Portaal van Vlaanderen aan de Beneluxweg 101 in Terneuzen, info@touristinfoterneuzen.nl.

Facebook berichten

Bekijk onze laatste berichten en blijf op de hoogte!

NieuwsBerichten

Winterfever agenda 2023 / 2024

17 november 2023

Terwijl de dagen korter worden en de temperaturen dalen, komt onze prachtige gemeente… Lees verder..

Kids Festival “Happy Feet”

8 november 2023

Kom jij de film HAPPY FEET II kijken en ontmoet jij Pinguïn Erik… Lees verder..