• Vliegende Hollander by night

Het stadscentrum

De stad Terneuzen is een belangrijke stad in Zeeuws-Vlaanderen en heeft een duidelijke centrumfunctie. Dit merk je vooral aan de grote werkgelegenheid en aan voorzieningen op het vlak van gezondheidszorg, onderwijs en recreatie. In Terneuzen vind je naast een streekziekenhuis diverse scholen voor (voortgezet) onderwijs en speciaal onderwijs, een praktijkschool en een school voor middelbaar beroepsonderwijs en volwasseneneducatie, Scalda. In je vrije tijd kun je onder meer terecht in sportcentrum Vliegende Vaart en leisurecenter Skidome. Er zijn verschillende winkelcentra in de stad en er is een winkelgebied in het stadscentrum. In het centrum van Terneuzen staan ook het Scheldetheater en bioscoop CineCity. Verder geniet het jazz- en theatercafé Porgy & Bess in de hele regio grote bekendheid.

Winkelgebied in het stadscentrum

Als regionaal koopcentrum bedient Terneuzen heel Zeeuws-Vlaanderen: ruim 100.000 inwoners. Maar ook de Vlamingen weten Terneuzen steeds beter te vinden!

Het winkelgebied in het stadscentrum loopt van de Nieuwstraat in het noorden tot de Axelsestraat ten zuiden van de binnenstad. In de Nieuwstraat zijn vooral horecagelegenheden gevestigd. Het hart van de stad wordt gevormd door de Markt, daar waar vroeger de haven van Terneuzen lag. De Noordstraat is de noord-zuid ader die door de stad loopt. In het centrum van Terneuzen neemt Oud Terneuzen een aparte plaats in: een stukje historisch Terneuzen in een verder relatief modern stadscentrum. De Steenen Beer vormt de verbinding tussen de Markt en het Stadhuisplein.

Eerlijk winkelen-route

Ook in het centrum van Terneuzen nemen diverse winkels en horeca-gelegenheden deel aan de Eerlijk winkelen-route. Deze winkels en horeca-gelegenheden bieden fairtrade, biologische en/of tweedehands producten en streekproducten aan. De winkeltjes en restaurants zijn te ontdekken op veelal charmante en soms verborgen plekjes. Er is een speciale routekaart gemaakt waar alle 24 ondernemingen uit de gemeente Terneuzen op staan. Deze route is te raadplegen via de gratis ‘EerlijkWinkelen’ app en de website EerlijkWinkelen.

De deelnemende winkels / ondernemers in Terneuzen zijn:

Kledingwinkel Leger des Heils, Terneuzen
Kringloop Terneuzen
Gezondheidswinkel Innatura, Terneuzen
RaderWerk Ruilwinkel, Terneuzen
De Appel, Terneuzen
De Rode Beuk Terneuzen
’t Kanten Brocantje, Terneuzen
CuliNeuze Wijnbar, Terneuzen
Rederij Denick, Terneuzen
Keurslager Tom de Boeye, Terneuzen
Rosaura Restaurant Hampshire hotel, Terneuzen &
Het Boertje, Terneuzen.

Facebook berichten

Bekijk onze laatste berichten en blijf op de hoogte!

NieuwsBerichten

Ride-voorzitter Jack Begijn: “Iedereen heeft zijn eigen verhaal”

10 juni 2023

Met de Kidsride gaat zaterdag ook in Terneuzen de Ride for the Roses… Lees verder..

Jacob de Waal: Van afwasser tot bevlogen ondernemer

9 juni 2023

Jacob de Waal (22) is de trotse eigenaar van de nieuwe eetwinkel aan… Lees verder..