• Vliegende Hollander by night

Centrum voor Top Techniek

Terneuzen heeft erg veel ruimte voor gekwalificeerd technisch talent. Daarom is in 2012 het Centrum voor Top Techniek (CTT) opgericht. Dit is het resultaat van een unieke samenwerking tussen het bedrijfsleven, overheden en scholen uit Zeeuws-Vlaanderen.
Door het enorme aanbod van uitdagende technische vacatures in de regio, is belangrijk om het techniekonderwijs in onze regio te behouden. Het Lodewijk College uit Terneuzen, het Reynaertcollege uit Hulst, het Zwin College uit Oostburg en Scalda worden nauw betrokken bij dit samenwerkingsverband. Grote bedrijven als Dow, Yara en Cargill werken ook mee aan het CTT initiatief.

De hypermoderne praktijktrainingslocatie is ondergebracht bij Scalda in Terneuzen, waar ze het concept van outdoor & indoor learning hanteren. Dit houdt in dat leerlingen theoretisch en praktisch worden opgeleid. Er is dus genoeg ruimte op jezelf optimaal te kunnen ontwikkelen op alle gebieden!

Het CTT biedt een breed aanbod aan van modern technisch onderwijs op een kwalitatief hoog niveau; voor zowel het vmbo als mbo. Altijd al interesse gehad in ICT, metaalbewerking, elektrotechniek of de bouwvak? Dit is maar een greep uit het brede aanbod. Bij het CTT krijgen jouw interesses en talent de ruimte die ze verdienen.

Op woensdag 14 november heeft het CTT de Onderwijsprijs voor het voorgezet onderwijs Zeeland gewonnen. De trofee werd in ontvangst genomen door Ruud Eggermont. Hij is verantwoordelijk voor de onderwijskundige aansturing van het CTT en mocht namens het CTT de trofee, de bronzen olifant, in ontvangst nemen.

Kijk voor meer informatie op www.centrumtoptechniek.nl/

Facebook berichten

Bekijk onze laatste berichten en blijf op de hoogte!

NieuwsBerichten

Ride-voorzitter Jack Begijn: “Iedereen heeft zijn eigen verhaal”

10 juni 2023

Met de Kidsride gaat zaterdag ook in Terneuzen de Ride for the Roses… Lees verder..

Jacob de Waal: Van afwasser tot bevlogen ondernemer

9 juni 2023

Jacob de Waal (22) is de trotse eigenaar van de nieuwe eetwinkel aan… Lees verder..