Ligging in de regio, in Zeeland en t.o.v. Vlaanderen

De stad Terneuzen maakt deel uit van de gemeente Terneuzen, de grootste gemeente van Zeeland. De gemeente Terneuzen ligt in het centrum van Zeeuws-Vlaanderen en telt bijna 55.000 inwoners. De stad Terneuzen is de grootste van de 14 kernen van de gemeente, er wonen 25.000 mensen. De invloed van de Zeeuws-Vlaamse economie op de landelijke economie is groot. De regionale economie levert een veel grotere bijdrage aan het bruto nationaal product en de nationale export dan je op basis van inwonertallen zou verwachten.

Vlaanderen

De ligging in de regio van Terneuzen is een van onze sterke punten: tussen de Westerschelde in het noorden en grenzend aan België in het zuiden. Terneuzen is dus strategisch gelegen ten opzichte van steden als Antwerpen, Gent en Rotterdam. Vanwege de nabijheid van Vlaanderen heeft de regio Zeeuws-Vlaanderen een bourgondische mentaliteit. We werken hier hard maar vergeten niet van het leven te genieten!

Karakteristiek van de wijken/het centrum

De stad Terneuzen is de grootste van de 14 kernen van de gemeente Terneuzen. Citymarketing legt het accent op de stad Terneuzen, op www.beleefdekern.nl vind je een beschrijving van enkele andere kernen in de gemeente Terneuzen. Voor meer informatie over de kernen van de gemeente Terneuzen, zie de gemeentelijke website www.terneuzen.nl.

Het centrum van de stad ligt niet in het midden van de bebouwde kom maar aan het water. De binnenstad van Terneuzen ligt pal achter de zeedijk, in het noorden van de stad. De stad breidde zich uit in zuidelijke en oostelijke richting. Wijken als Lievenspolder en Triniteit werden gebouwd, gevolgd door de wijken Noordpolder en Serlippens. Terneuzen groeide en groeide: de wijken Zuiderpark, Oude Vaart, Oudelandse Hoeve en Katspolder ontstonden. Tot slot werd het buurtschap Driewegen ingelijfd en kwam de wijk Zeldenrust er. De stad Terneuzen had zijn natuurlijke grenzen bereikt: het Kanaal van Gent naar Terneuzen in het westen, de Westerschelde in het noorden, de Otheense Kreek in het oosten en de provinciale weg in het zuiden. Tot begin jaren ’90 van de vorige eeuw, want toen waagde Terneuzen ‘de Sprong over de Kreek’ en ontstond de wijk Othene.

Facebook berichten

Bekijk onze laatste berichten en blijf op de hoogte!

NieuwsBerichten

Vacature promotieteam

10 augustus 2023

Ben jij op zoek naar een leuke en dynamische weekend bijbaan waar je… Lees verder..

Op de kaart – India

13 september 2023

We namen een kijkje in de keuken bij Sweta. Sweta is overgekomen vanuit… Lees verder..